winterguard

United-Northern Winterguard tweemaal op de vloer in Almere

Zaterdag 25 februari stond voor United-Northern Winterguard WGI Almere op het programma. Een hele dag actie, een hele dag topgroepen op de vloer in Topsportcentrum Almere. Ditmaal maar liefst 48 deelnemers uit meerdere Europese landen. Verdeeld over 3 units: Colorguard, Indoor Percussion en Winds. Dit zorgde voor een volle tribune. Het publiek genoot volop in Almere.

Eerste contest voor United-Northern Winterguard is een feit

Zaterdag 14 januari was het dan eindelijk zover, de eerste contest van het nieuwe winterguardseizoen voor United Northern Winterguard. Een contest die plaats vond in het Friese Drachten. Lekker dichtbij. Een soort van thuiswedstrijd. Een hele middag en avond kwaliteit en vermaak op de vloer van Sportcentrum Drachten. De (staff) leden hadden er allemaal super veel zin in!

Tijdens het middagprogramma kon een volle tribune genieten van de jeugd. Zij mochten als eerste de wedstrijdvloer betreden. Er waren prachtige shows te zien, dit beloofde wat voor het avondprogramma.

Geslaagde try-out noordelijke winterguardgroepen

Afgelopen zondag vond in het Topsportcentrum te Leek een gezamenlijke try-out van maar liefst tien noordelijke winterguardgroepen plaats. Deze winterguardgroepen zijn onderdeel van vier noordelijke showbands: Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk, Showband Marum, Showband Noordenveld en Showband Concordia.

Noordelijke winterguardgroepen presenteren nieuwe shows tijdens try-out

Zondag 8 januari aanstaande presenteren maar liefst tien noordelijke winterguardgroepen voor het eerst haar nieuwe winterguardshows tijdens de noordelijke try-out. De units zijn afkomstig van vier noordelijke showkorpsen en zullen de komende maanden strijden op de wedstrijdvloer van Colorguard Nederland tijdens wedstrijden in onder andere Drachten, Wijchen, Almere, Leeuwarden en Eindhoven.

Winter guard Jong Beatrix wint Europese titel

De winter guard van Jong Beatrix uit Hilversum is afgelopen weekend tot beste van Europa in haar classe gekroond. Met haar show 'Later' liet ze 8 andere groepen achter zich. De meisjes en jongen van Jong Beatrix laten tijdens hun show via ballet, performance en dansen met attributen een verhaal zien. In de show 'Later' beelden de kinderen uit wat ze later willen worden; voetballer, kunstenaar, zangeres, fotograaf, het gaat alle kanten op. Hierbij draait het allemaal om het volgen van je hart en het ontdekken van je eigen pad.

Nieuw winterguard-samenwerkingsverband "United" presenteert showprogramma Universe

Met trots presenteren drie noordelijke showbands een nieuw samenwerkingsverband tussen drie A-class winterguardgroepen. Winterguardgroep United is een samenwerking tussen de winterguardunits Intension van Showband Marum, ²Xtreme van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en N-Motion van Showband Noordenveld uit Roden. Instructrice Martje-Maaike Bijker: “Door de handen ineen te slaan willen we meer mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van dans-, entertainment en performance talent in de regio”.

North Frisian Percussion Corps kampioen Marching A Class

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) heeft zaterdag 28 maart j.l. weer een nieuw succes op hun naam geschreven. Tijdens de finale wedstrijden in Eindhoven bleek de show ‘Mystical Traveler’ kampioenswaardig te zijn. Ondanks het vertrek om 04:00 uur in de ochtend vanuit Dokkum richting het zuiden, wisten de muzikanten van het NFPC tot twee keer toe een energieke en dynamische show te presenteren aan de jury.

Advendo Colorguard teams sluiten seizoen succesvol af tijdens de CGN Championships

De Advendo colorguard teams reisden zaterdagochtend vroeg af naar Eindhoven. Onze lichtstad was net als vorig jaar gastheer van de CGN Championship Finals. Ondanks de afstand tot Sneek waren de tribunes weer goed gevuld met Sneker fans om zowel Advendo als Impact teams aan te moedigen. De 2015 CGN Championship Finals is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en moet voor alle deelnemers de kroon op hun trainingsarbeid van de laatste maanden worden. 56 deelnemers hebben gestreden voor de hoogste scores en slechts een paar teams mochten met de prijzen naar huis.

North Frisian Percussion Corps weer winnaar

Zaterdag 14 maart vond de laatste reguliere contest van het Winterguard en Indoor Percussion Circuit van 2015 plaats in Franeker. Ook op deze wedstrijd bleek de indoorshow van het North Frisian Percussion Corps weer de beste te zijn en beloonde de jury de show opnieuw met een mooie eerste plaats behaald. In aanloop naar de Finals, de afsluitende wedstrijd, in Eindhoven op 28 maart aanstaande, zullen de muzikanten van het North Frisian Percussion Corps nog hard trainen om de show zo optimaal mogelijk uit de verf te laten komen.

Sternse Slotlanders met drie groepen actief in het 'eigen' Franeker

Afgelopen zaterdag werd er in ons eigen Franeker een contest gehouden van Color Guard Nederland (CGN). Aan deze wedstrijd namen ook 3 groepen van de Sternse Slotlanders deel. Als eerst waren de Sternse Kids aan de beurt die een show gaven op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse een zeer goede keuze omdat deze afweek van de andere deelnemers. De meiden begonnen hun show op de vrolijke zomerse muziek met zonnige gele vlaggen.

Inhoud syndiceren