winterguard

North Frisian Percussion Corps weer winnaar

Zaterdag 14 maart vond de laatste reguliere contest van het Winterguard en Indoor Percussion Circuit van 2015 plaats in Franeker. Ook op deze wedstrijd bleek de indoorshow van het North Frisian Percussion Corps weer de beste te zijn en beloonde de jury de show opnieuw met een mooie eerste plaats behaald. In aanloop naar de Finals, de afsluitende wedstrijd, in Eindhoven op 28 maart aanstaande, zullen de muzikanten van het North Frisian Percussion Corps nog hard trainen om de show zo optimaal mogelijk uit de verf te laten komen.

Sternse Slotlanders met drie groepen actief in het 'eigen' Franeker

Afgelopen zaterdag werd er in ons eigen Franeker een contest gehouden van Color Guard Nederland (CGN). Aan deze wedstrijd namen ook 3 groepen van de Sternse Slotlanders deel. Als eerst waren de Sternse Kids aan de beurt die een show gaven op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse een zeer goede keuze omdat deze afweek van de andere deelnemers. De meiden begonnen hun show op de vrolijke zomerse muziek met zonnige gele vlaggen.

Advendo Colorguard shows klinken als een klok

Franeker, de stad van Eise Eisinga’s Planetarium liep afgelopen zaterdag vol met colorguard teams uit geheel Nederland. Sportcentrum De Trije was het tijdelijke middelpunt van Dans & Percussie in Nederland. Gevolg waren afgeladen tribunes met wederom veel fans uit Sneek. De Advendo teams waren de vorige contest niet aanwezig en waren benieuwd of ze de goede vorm van vorige maand nog hadden weten te behouden. Tijdens deze ‘thuiswedstrijd’ met 53 deelnemers, het grootste deelnemersveld van dit seizoen, vielen de Advendo teams wederom in de prijzen.

Sternse Kids Color Guard 3e in Drachten

Na het succes van vorig jaar doen de meiden van de Sternse Kids Color Guard dit jaar weer mee aan de wedstrijden van Color Guard Nederland (CGN). De 1e wedstrijd van het seizoen was afgelopen zaterdag 17 januari in Drachten. Dit jaar voeren de Sternse Kids een show uit op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse is dit een opvallende keuze. Waar vele deelnemers kiezen voor een winterthema kijken de Sternse Kids uit naar de zomer.

Succesvolle start Advendo Colorguard teams

Drachten was gisteren even het middelpunt van Nederland op het gebied van de colorguard sport. Deze enerverende hobby met daarin elementen van dans, conditie, discipline en choreografie had Sportcentrum de Splitting uitgekozen als locatie van de eerste CGN contest van 2015. De drie Advendo colorguard teams ondersteund door de in grote aantallen meegereisde supporters konden eindelijk na maanden oefenen hun shows tonen aan een groot en enthousiast publiek.

Gezamenlijke Colorguard Try Out

Ook in 2015 gaan de colorguardgroepen van Showband Concordia (Dynamix) uit Zevenhuizen, Showband Noordenveld (N-Motion) uit Roden en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk/Showband Marum (2Intens) uit Oldekerk/Marum, opnieuw samen weer een Try Out geven.

Advanced, Advendo Juniors en de Advendo Kids naar CGN Winterguard 2015

Geen winterslaap voor de Advendo Colorguard. De leden van de Advendo Kids, Advendo Juniors en Advanced zijn al weken, zowel thuis als bij de vereniging hard aan het trainen. Hun shows dienen namelijk klaar te zijn voor de start van het CGN winterguard seizoen op 17 januari a.s. In Drachten mogen ze voor het eerst in 2015 aan het grote publiek laten zien waar zij de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt hebben.

Kaartverkoop CGN Seizoen 2015 gestart

Vanaf nu kan iedereen kaarten bestellen voor het aankomende indoor seizoen van CGN. De organisatie heeft in de eerste maanden van 2015 door heel Nederland weer een aantal grootse evenementen voor Color Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds. De kaarten kunnen geheel online besteld en betaald worden in CGN's eigen Webshop

Advendo Juniors ‘nailed it’ tijdens de Color Guard Finals in Eindhoven

De guardgroepen van Advendo Sneek hebben het winterguardseizoen sterk afgesloten, met de tweede plaats van Advendo Junior als topprestatie. Eindhoven was zaterdag gastheer van het Color Guard Finals. De afsluitende wedstrijd vond plaats in een uitverkocht Indoor Sportcentrum Eindhoven. 51 teams verdeeld over verschillende klassen streden om de felbegeerde titels tijdens deze Nederlandse Kampioenschappen Color Guard. Advendo was net als bij de voorgaande contests met drie teams aanwezig.

Sternse Slotlanders succesvol in Drachten

Afgelopen zaterdag gingen de Sternse Slotlanders met maar liefst 4 groepen onderweg naar het CGN en IPC contest in Drachten. Gezien wij relatief nieuw zijn in deelname aan dit type wedstrijden is het voor ons spannend wat jury en publiek vinden van onze shows.

Inhoud syndiceren