winterguard

Advanced, Advendo Juniors en de Advendo Kids naar CGN Winterguard 2015

Geen winterslaap voor de Advendo Colorguard. De leden van de Advendo Kids, Advendo Juniors en Advanced zijn al weken, zowel thuis als bij de vereniging hard aan het trainen. Hun shows dienen namelijk klaar te zijn voor de start van het CGN winterguard seizoen op 17 januari a.s. In Drachten mogen ze voor het eerst in 2015 aan het grote publiek laten zien waar zij de afgelopen maanden zo hard aan gewerkt hebben.

Kaartverkoop CGN Seizoen 2015 gestart

Vanaf nu kan iedereen kaarten bestellen voor het aankomende indoor seizoen van CGN. De organisatie heeft in de eerste maanden van 2015 door heel Nederland weer een aantal grootse evenementen voor Color Guard, Indoor Percussion en Indoor Winds. De kaarten kunnen geheel online besteld en betaald worden in CGN's eigen Webshop

Advendo Juniors ‘nailed it’ tijdens de Color Guard Finals in Eindhoven

De guardgroepen van Advendo Sneek hebben het winterguardseizoen sterk afgesloten, met de tweede plaats van Advendo Junior als topprestatie. Eindhoven was zaterdag gastheer van het Color Guard Finals. De afsluitende wedstrijd vond plaats in een uitverkocht Indoor Sportcentrum Eindhoven. 51 teams verdeeld over verschillende klassen streden om de felbegeerde titels tijdens deze Nederlandse Kampioenschappen Color Guard. Advendo was net als bij de voorgaande contests met drie teams aanwezig.

Sternse Slotlanders succesvol in Drachten

Afgelopen zaterdag gingen de Sternse Slotlanders met maar liefst 4 groepen onderweg naar het CGN en IPC contest in Drachten. Gezien wij relatief nieuw zijn in deelname aan dit type wedstrijden is het voor ons spannend wat jury en publiek vinden van onze shows.

Sneker teams presteren goed tijdens CGN contest in Drachten

De Advendo teams en hun collega colorguard teams waren zaterdag na 1,5 maand weer terug in Drachten. Sportcentrum De Splitting was voor de tweede keer dit jaar gastheer van een CGN Championships. Dit keer was zij het decor van de laatste reguliere contest waar meer dan vijftig colorguards en IPC groepen probeerden een goede uitgangspositie voor Finals in Eindhoven te bereiken. In vergelijk met 25 januari jl. waren de shows van de deelnemende teams nog beter. De lat lag voor alle deelnemers weer ongemeen hoog.

Beatrix'Winterguard 2014: 'NAEVIA'

75 voor Christus, Capua, het Oud-Romeinse rijk… In het “Huis van Batiatus” werken vele slavinnen voor hun Dominus en Domina. Ze worden volgens de oude wetten beschouwd als eigendom en hebben hun verblijf binnen de villa. Ze worden relatief goed behandeld en zien er goed verzorgd uit.

Naevia is ooit in het huis geboren en sindsdien al het eigendom van haar Domina. Ze is tegenwoordig haar persoonlijke slavin en krijgt met deze status wat meer privileges en vrijheden… maar echte vrijheden zijn het nooit… ze zijn gevangenen voor het leven.

Try out winterafdelingen van de Vereniging Beatrix Korpsen

Met het nieuwe Color Guard Nederland seizoen voor de deur, presenteren onze winter afdelingen tijdens de Try Out hun nieuwe programma’s. Al een aantal weken zijn de winterafdelingen van de Vereniging Beatrix Korpsen druk bezig hun nieuwe producties vorm te geven. Jong Beatrix Winterguard, Beatrix’ Winterguard en het Beatrix’ Indoor Percussion trainen uur na uur om de nieuwe producties tot in detail in te vullen. Vanaf januari zal de karavaan door Nederland toeren om in competitie te gaan strijden in de Color Guard Nederland competitie.

Winterguard The Pride klaar voor 2014

Met tweemaal zes shows heeft Winterguard The Pride zaterdag 28 december in sporthal De Meent in Huizen afscheid genomen van 2013 en meteen ook het nieuw jaar ingeluid. Voor The Pride was dit de gelegenheid de nieuwe shows aan het publiek te laten zien. Elke groep heeft zijn eigen stuk ingestudeerd met wapens, vlaggen, kleding en decorstukken. Voor dat laatste heeft The Pride een eigen gezelschap, die zorgt voor de aankleding. Hier en daar moet er nog wel wat gesleuteld worden voor het wedstrijdseizoen voor The Pride losbarst.

Doe jij een dagje mee met The Pride Open?

Heb jij altijd al eens mee willen trainen met The Pride Open, maar is Huizen echt een beetje ver weg? Of was de drempel een beetje hoog?. Heb jij altijd al eens willen vragen aan de staff van The Pride Open hoe ze te werk gaan bij het creëren van de shows? Hoe ze hun vlaggen maken? En welke technieken ze gebruiken? Heb jij andere vragen, ben je nieuwsgierig of grijp jij gewoon graag elke kans die er is om te kunnen dansen en spinnen?

Avant Courir met vertrouwen naar de Nederlandse Kampioenschappen

Nog twee weken te gaan tot aan de Nederlandse Kampioenschappen Winterguard. Op de laatste voorbereidende wedstrijd deed Avant Courir goede zakenHet was gezellig druk tijdens de laatste "regulier" wedstrijd van het winterguard seizoen. In Sportcentrum Drachten was de volledige top van de Nederlandse winterguardsport bij elkaar gekomen om te strijden voor een goede plaatsing tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

Inhoud syndiceren