winterguard

Winter guard Jong Beatrix wint Europese titel

De winter guard van Jong Beatrix uit Hilversum is afgelopen weekend tot beste van Europa in haar classe gekroond. Met haar show 'Later' liet ze 8 andere groepen achter zich. De meisjes en jongen van Jong Beatrix laten tijdens hun show via ballet, performance en dansen met attributen een verhaal zien. In de show 'Later' beelden de kinderen uit wat ze later willen worden; voetballer, kunstenaar, zangeres, fotograaf, het gaat alle kanten op. Hierbij draait het allemaal om het volgen van je hart en het ontdekken van je eigen pad.

Nieuw winterguard-samenwerkingsverband "United" presenteert showprogramma Universe

Met trots presenteren drie noordelijke showbands een nieuw samenwerkingsverband tussen drie A-class winterguardgroepen. Winterguardgroep United is een samenwerking tussen de winterguardunits Intension van Showband Marum, ²Xtreme van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en N-Motion van Showband Noordenveld uit Roden. Instructrice Martje-Maaike Bijker: “Door de handen ineen te slaan willen we meer mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van dans-, entertainment en performance talent in de regio”.

North Frisian Percussion Corps kampioen Marching A Class

Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) heeft zaterdag 28 maart j.l. weer een nieuw succes op hun naam geschreven. Tijdens de finale wedstrijden in Eindhoven bleek de show ‘Mystical Traveler’ kampioenswaardig te zijn. Ondanks het vertrek om 04:00 uur in de ochtend vanuit Dokkum richting het zuiden, wisten de muzikanten van het NFPC tot twee keer toe een energieke en dynamische show te presenteren aan de jury.

Advendo Colorguard teams sluiten seizoen succesvol af tijdens de CGN Championships

De Advendo colorguard teams reisden zaterdagochtend vroeg af naar Eindhoven. Onze lichtstad was net als vorig jaar gastheer van de CGN Championship Finals. Ondanks de afstand tot Sneek waren de tribunes weer goed gevuld met Sneker fans om zowel Advendo als Impact teams aan te moedigen. De 2015 CGN Championship Finals is de belangrijkste wedstrijd van het jaar en moet voor alle deelnemers de kroon op hun trainingsarbeid van de laatste maanden worden. 56 deelnemers hebben gestreden voor de hoogste scores en slechts een paar teams mochten met de prijzen naar huis.

North Frisian Percussion Corps weer winnaar

Zaterdag 14 maart vond de laatste reguliere contest van het Winterguard en Indoor Percussion Circuit van 2015 plaats in Franeker. Ook op deze wedstrijd bleek de indoorshow van het North Frisian Percussion Corps weer de beste te zijn en beloonde de jury de show opnieuw met een mooie eerste plaats behaald. In aanloop naar de Finals, de afsluitende wedstrijd, in Eindhoven op 28 maart aanstaande, zullen de muzikanten van het North Frisian Percussion Corps nog hard trainen om de show zo optimaal mogelijk uit de verf te laten komen.

Sternse Slotlanders met drie groepen actief in het 'eigen' Franeker

Afgelopen zaterdag werd er in ons eigen Franeker een contest gehouden van Color Guard Nederland (CGN). Aan deze wedstrijd namen ook 3 groepen van de Sternse Slotlanders deel. Als eerst waren de Sternse Kids aan de beurt die een show gaven op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse een zeer goede keuze omdat deze afweek van de andere deelnemers. De meiden begonnen hun show op de vrolijke zomerse muziek met zonnige gele vlaggen.

Advendo Colorguard shows klinken als een klok

Franeker, de stad van Eise Eisinga’s Planetarium liep afgelopen zaterdag vol met colorguard teams uit geheel Nederland. Sportcentrum De Trije was het tijdelijke middelpunt van Dans & Percussie in Nederland. Gevolg waren afgeladen tribunes met wederom veel fans uit Sneek. De Advendo teams waren de vorige contest niet aanwezig en waren benieuwd of ze de goede vorm van vorige maand nog hadden weten te behouden. Tijdens deze ‘thuiswedstrijd’ met 53 deelnemers, het grootste deelnemersveld van dit seizoen, vielen de Advendo teams wederom in de prijzen.

Sternse Kids Color Guard 3e in Drachten

Na het succes van vorig jaar doen de meiden van de Sternse Kids Color Guard dit jaar weer mee aan de wedstrijden van Color Guard Nederland (CGN). De 1e wedstrijd van het seizoen was afgelopen zaterdag 17 januari in Drachten. Dit jaar voeren de Sternse Kids een show uit op de muziek van de film Teen Beach Movie. In vergelijking met de andere deelnemers in de Kids klasse is dit een opvallende keuze. Waar vele deelnemers kiezen voor een winterthema kijken de Sternse Kids uit naar de zomer.

Succesvolle start Advendo Colorguard teams

Drachten was gisteren even het middelpunt van Nederland op het gebied van de colorguard sport. Deze enerverende hobby met daarin elementen van dans, conditie, discipline en choreografie had Sportcentrum de Splitting uitgekozen als locatie van de eerste CGN contest van 2015. De drie Advendo colorguard teams ondersteund door de in grote aantallen meegereisde supporters konden eindelijk na maanden oefenen hun shows tonen aan een groot en enthousiast publiek.

Gezamenlijke Colorguard Try Out

Ook in 2015 gaan de colorguardgroepen van Showband Concordia (Dynamix) uit Zevenhuizen, Showband Noordenveld (N-Motion) uit Roden en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk/Showband Marum (2Intens) uit Oldekerk/Marum, opnieuw samen weer een Try Out geven.

Inhoud syndiceren