St. Jeanne d’Arc

Marchingband St. Jeanne d'Arc Noordwijkerhout WMC2013

22

Marchingband St. Jeanne d'Arc Noordwijkerhout

De Noordwijkerhoutse vereniging heeft keihard gewerkt aan de mars en dat is te zien. Ze lijken de zenuewen goed onder controle te hebben, ze zetten dan ook een erg nette prestatie neer. Het publiek beloont hen dan ook met een stevig applaus!

'Les Combattans de Jeanne d’Arc' op het WMC

De Marching Band van St. Jeanne d'Arc neemt dit jaar ook weer deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Tijdens het WMC 2013 mag de Marching Band van St. Jeanne d’Arc zich in het 'Parkstad Limburg'-stadion in Kerkrade voor de derde maal meten met de absolute wereldtop. Na succesvolle deelnames in 2005 en in 2009, heeft 'St. Jeanne d’Arc' besloten om zich weer in te schrijven voor het concours.

St. Jeanne d’Arc komt met nieuwe taptoeshow “Soul Train”

Marchingband “St. Jeanne d’Arc” zal met ingang van het taptoeseizoen 2013 een geheel nieuwe show brengen. De titel van de show is “Soul Train!” De show is geïnspireerd op de in Amerika gelijknamige TV muziekshow “Soul Train”. Dit tot nu toe langstlopende TV programma in Amerika is meer dan 35 jaar toonaangevend geweest voor de soulmuziek en tal van wereldberoemde soulartiesten hebben er in opgetreden. De muziekshow werd gepresenteerd door Don Cornelius die daarmee een beroemdheid werd.

“St. Jeanne d’Arc” bij 24 uur Le Mans

Op vrijdag 15 juni 2012 heeft de marchingband van Muziekverenging “St. Jeanne d’Arc” uit Noordwijkerhout opgetreden tijdens de “Grande Parade des Pilotes des 24 Heures du Le Mans”. Een streetparade in het centrum van de plaats Le Mans waar de autocoureurs die op zaterdag beginnen aan de beroemde auotrace “24 uur van Le Mans” worden voorgesteld aan publiek. Een enorm spektakel, want naast de coureurs rijden er veel moderne en oude racewagens, de duurste sportwagens, motoren etc. mee in de optocht.

Marchingband “St. Jeanne d’Arc” naar 24 uur Le Mans

Marchingband “St. Jeanne d’Arc” zal komende donderdagavond afreizen naar de Franse plaats Le Mans waar komend weekend één van de meest beroemde autoraces zal worden verreden, de “24 uur van Le Mans”. Het korps uit Noordwijkerhout zal op vrijdag 15 juni op uitnodiging optreden tijdens de “Grande Parade des Pilotes”, een grootse streetparade waar de autocoureurs die zullen gaan deelnemen aan de race worden voorgesteld aan publiek en belangstellenden.

Erik Duivenvoorde

Erik Duivenvoorde, tambour-maître “St. Jeanne d’Arc”

Nieuwe Tambour-maître voor “St. Jeanne d’Arc”

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” uit Noordwijkerhout heeft een nieuwe Tambour-maître. Erik Duivenvoorde zal met ingang van heden de functie van eerste Tambour-maître vervullen en is daarbij opvolger van Jorrit de Bruin. Erik Duivenvoorde is een bekende voor de vereniging, hij is al 30 jaar actief als slagwerker bij “St. Jeanne d’Arc” en zet zich ook op andere gebieden in voor de Marchingband.

“St. Jeanne d’Arc’’ maakt nieuw slagwerk voor eigen jeugd

Nieuwe slagwerkinstrumenten in gebruik nemen is voor een vereniging altijd een heugelijke gebeurtenis. Maar het wordt wel heel bijzonder als de instrumenten door de vereniging zelf zijn gemaakt. “St. Jeanne d’Arc” besloot dit project op te starten toen duidelijk werd dat de pas opgerichte jeugdmarchingband nieuwe snaredrums en basdrum nodig had. De huidige voldeden niet meer en men wilde een uitstraling die aansloot bij het slagwerk van de senioren marchingband.

Ronald Krassenburg slagwerkinstructeur “St. Jeanne d’Arc”

Ronald Krassenburg is tot het instructieteam van Muziekverenging “St. Jeanne d’Arc” toegetreden als slagwerkinstructeur van de senioren slagwerkgroep. Hij is daarmee opvolger van Krijn de Bruin die 22 jaar als slagwerkinstructeur voor de groep heeft gestaan.

Inhoud syndiceren