Musikparade

Crescendo bij Musikparade 2015

Bijna exact een jaar nadat we terug zijn gekomen uit HongKong en vele optredens in 2014 later is het inmiddels 2015 en is het eerste weekend vol optredens van dit jaar ook alweer achter ons, de tijd vliegt, maar wat blijft het mooi om steeds weer op te mogen treden! Vrijdagochtend rond de klok van half zes was het alweer een drukte van belang bij het BaronTheater in Opende. Dit is onze thuishaven en vanaf hier vertrek ook de bus van onze vaste vervoerder Wiebenga Reizen.

Advendo weer op bezoek bij onze Oosterburen

Vrijdagochtend 20 februari a.s. vertrekt Advendo voor een viertal optredens in Duitsland. Na de succesvolle optredens reeks van vorig jaar in o.a. Braunschweig, Erfurt en Cottbus. Is Advendo weer uitgenodigd om deel te nemen aan de Musikparade met dit keer optredens in Hamburg, Keulen en Münster.

Optredens voor Show- & Marchingband K&G in Duitsland, Zweden en Zwitserland

Show- & Marchingband van Chr. Muziekvereniging Kunst & Genoegen uit Leiden is al vele jaren succesvol op binnen- en buitenlandse taptoevelden. In 2015 reist het vlaggenschip van K&G af naar o.a. de Musikparade in Munchen, Stuttgart en Trier, naar de Sweden International Tattoo in Malmö en naar de Avenches Tattoo in Zwitserland.

Echt de laatste keer……..…

Voor diegenen die het nog niet wisten Taptoe Leeuwarden was niet het laatste optreden van de huidige Advendo Senioren. De leden die hun schoenen in die finale hadden uitgetrokken hebben ze toch nog terug gevonden om nog een allerlaatste keer alles eruit te halen wat er in zit.

K&G opent het eerste weekend van de Musikparade 2014

Donderdag 23 januari jl. vetrokken de muzikanten van de Show- & Marchingband van K&G richting Duitsland. De muzikanten stonden op "vlijmscherp". Ze wilden graag tijdens dit weekend knallen. Dat is zeker gelukt als je tijdens deze 4 optredens ongeveer 30.000 Duitse toeschouwers op de banken kan krijgen.

Advendo goes East

Vrijdagochtend 7 februari a.s. vertrekken de Advendo Senioren voor een drietal optredens naar het Oosten van Duitsland. Advendo is door de organisatie van de Musikparade gevraagd om een drietal optredens te verzorgen in Braunschweig (Niedersachsen), Erfurt (Thüringen) en Cottbus (Brandenburg).

ADEST: Ready for some action!

De première van de WMC show Mother Earth van Drum- en Showband Adest Musica is aanstaande. Afgelopen zondag werd de show gedurende een laatste trainingsdag publieksklaar gemaakt voor Duitsland. De muzikanten zijn er klaar voor; een première voor een uitverkocht huis in de Olympiahalle in München met 16.000 liefhebbers op de tribune.

Verslag: Musikparade Chemnitz, Magdeburg, Braunschweig - Showband Corio Heerlen

Vroeg, veel te vroeg, ging op vrijdag bij de leden van Showband Corio de wekker. Sommigen niet wakker te krijgen, anderen die voor de zekerheid maar een nachtje over hebben geslagen. Namelijk vertrok de bus richting het Duitse Chemnitz al om 04:00 uur voor deelname aan de eerste van de 3 drie Musikparades van dit weekend.

Adest Musica op Duits tournee

Aankomend weekend gaat Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim op een kort Duits tournee. Er worden op vrijdag, zaterdag en zondag een drietal plaatsen aangedaan om hier viermaal een showoptreden te verzorgen. Gestart wordt in Hannover om daarna met een tussenstop in Erfurt door te reizen naar Kassel. Het feit dat in Duitsland de nieuwe show Windows of the World zijn premier beleeft, geeft extra jeu aan dit weekend.

2e Musikparade Duitsland voor Takostu

Na een zeer geslaagd weekend van 20 t/m 23 januari in Bielefeld, Dresden en Cottbus, stapten de leden zaterdag 18 februari in de bus naar Dortmund. Bij deze grote taptoe in de Westfalenhalle waren korpsen aanwezig uit Mexico, Oekraïne, Duitsland, Schotland, Rusland, Moldavië en Takostu mocht hier Nederland vertegenwoordigen.

Inhoud syndiceren