contest

Succesvolle eerste contest voor "United" Northern Winterguard

Vijf noordelijke winterguardgroepen hebben afgelopen zaterdag tijdens winterguardcontest Drachten goede resultaten behaald. United – Northern Winterguard, een nieuwe unit die ontstaan is uit een samenwerking tussen de guardgroepen van Showband Marum, Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Noordenveld betrad voor het eerst de wedstrijdvloer en liet daar de show Universe zien. Universe vertelt een reis door het heelal, van eenzaamheid naar een prachtig geheel met veel kleur. Met 66,64 punten behaalde de groep een hele mooie derde plaats.

Vestingstadje Elburg decor voor Marching & Music Contest 18 juni 2016

Marswedstrijden aantrekkelijker maken voor publiek en deelnemers is ook de uitdaging voor de doelgroep SMP van de Muziek Bond Gelderland Flevoland (MBGF). De Pilot Marching Music Contest “Free Style” dat op zaterdag 18 juni in Elburg gehouden wordt is voor vele muziekverenigingen wellicht een mooie gelegenheid om het niveau van het korps eens te peilen. Lekker ongedwongen showen wat je wilt showen….zonder verplichte exercitiefiguren en zonder verplicht repertoire. Dat alles op een voetbalveld met kunstgras en in een afmeting die je zelf kunt bepalen.

PROUD event DCN contest Leeuwarden - Premier Class

Photo report from the PROUD event / DCN contest @ Leeuwarden 2015. Thanks to Caroline and Marco van der Borg #Korpsmuziek

423

Marching & Music Contest op 17 oktober in Klundert

Op 17 oktober organiseert de BBM in samenwerking met Oranje Garde Klundert een Marching & Show Contest. Deze wedstrijd vindt plaats in 'de Niervaert' in Klundert. Deelname aan deze wedstrijd kan concerterend, marcherend of concerterend en marcherend. Informatie over de kosten van de wedstrijd en de reglementen zijn op onze website te vinden.

KNMO NK mars-wedstrijden Waalwijk (verslag)

Afgelopen weekend was een team van Korpsmuziek.nl aanwezig bij de NK mars-wedstrijden in sporthal de Slagen te Waalwijk. John van Alebeek en Jerry Verheijen hebben van de wedstrijd onderstaand verslag geschreven. Helaas is het niet gelukt dit live te verslaan. Vandaar het onderstaande verslag ter plaatse gemaakt. De jury voor vandaag: Rob Bafoort, Ruud Böhmer en André Willems.

Contest Waalwijk: Beatrix' imponeert, Sensation wint Open Class

De eerste CGN contest van het seizoen vormde een prachtige start. Beatrix' imponeerde in de World Class en Sensation wist de concurrentie in de Open Class voor te blijven. Ze versloegen The Pride en Passie. In de A-Class was het The Pride die een goede voorsprong nam. In de Junior Class pakte Passie winst en bij de Prep Class won nieuwkomer Red Light en promoveerde naar de AA-Class. Opvallende zaken zijn de volwassen programma's in alle klassen, die steeds vaker gaan over menselijke eigenschappen. Wat ook mooi is om te zien is dat de groepen goed in staat zijn hun leden vast te houden.

Junior & Cadet Class @ CGN contest Aalsmeer

JUNIOR CLASS, Avant Courir Junior moest grote concurrent The Pride missen vanavond, maar gooide er voor de zekerheid een schepje bovenop. Deze groep maakt keer op keer indruk en je vraagt je keer op keer af waar dit heen gaat. De goede kant in elk geval!

Passie Junior’s rockchicks zagen we al in Waalwijk en toen verbouwden ze de zaal al. Met een minder volle tribune lukte hen dat even goed. Wat een uitstraling hebben deze meiden! En zoals we van deze groep gewend zijn is het programma al een stuk cleaner.

Eerste video's CGN contest Drachten online & Superseats Eindhoven uitverkocht

De eerste videobeelden van CGN contest in Drachten staan online. CGN heeft alle Cadet Class en Junior Class shows inmiddels online staan. Er wordt hard gewerkt om ook de andere beelden snel online te krijgen. De video's zijn te bekijken op deze pagina.

Toppers openen nieuwe seizoen

De topkorpsen Jubal, Juliana, Showband Marum, Beatrix en Con Spirito openen morgen het nieuwe Nederlandse drum corps seizoen. In het Zeeuwse Arnemuiden gaat om 19.00 uur de eerste DCN-contest van het jaar van start. Dat belooft gelijk een titanenstrijd te worden.

Titanenstrijd in Arnemuiden

De eerste DCN-contest van het seizoen in Arnemuiden wordt een ware titanenstrijd. Ook Jubal heeft zich alsnog ingeschreven voor de seizoensouverture op 28 mei. De deelname van Showband Marum aan het showfestijn is inmiddels ook definitief. Daarmee gaan topkorpsen als Beatrix, Jubal, Juliana, Marum en Con Spirito direct de strijd met elkaar aan in de Premier Class. De enthousiaste jeugdkorpsen Johan Friso en Confetti completeren het deelnemersveld. Nog geen kaarten in huis? Bestel ze nu nog via www.drumcorpsnederland.nl

Arnemuiden 28 mei :

Inhoud syndiceren