Showband Marum

Showband Marum in carnavalsparade in het Franse Gauchy

Afgelopen zondag trad Showband Marum op tijdens een carnavalsparade in het Franse Gauchy. Een ieders wekker ging al vroeg en om half 7 vertrokken met Birwa Tours richting Frankrijk. Na een lange rit met twee korte stops arriveerden we iets na één uur. Omkleden, klaarmaken en even na twee uur vertrekken we naar het startpunt van de parade. De temperaturen zijn gelijk aan Nederland, het is aardig warm. Marum stond vooraan in de parade.

Open avonden Showband Marum

Showband Marum nodigt iedereen uit voor de open avonden in oktober. De vereniging houdt open repetities waarbij iedereen van harte welkom is om te kijken, luisteren of mee te doen. De eerste belangstellenden hebben zich al gemeld. Dit is de perfecte gelegenheid om eens achter de schermen te kijken; wat gaat er aan al die optredens vooraf en hoe gaat een repetitie. Iedereen mag vrijblijvend een of meerdere avonden meespelen. Dus speel je een instrument, wil je dat leren, ben je gewoon nieuwsgierig naar de Showband of wil je een keer een avondje bij een andere band spelen; kom langs.

Showband Marum organiseert openbare showpresentatie voor Denemarken

Het zijn drukke weken voor de leden van Showband Marum. Afgelopen zaterdag namen ze met succes deel aan de Open Dutch Showcorps Championchips (ODSC) in Assen en traden ze op in een vol stadion in ’s Hertogenbosch, nu bereiden ze zich verder voor op deelname aan de Wereldkampioenschappen in Denemarken.

Showband Marum naar DCN-contest in Leeuwarden

Showband Marum heeft zich ingeschreven voor de bijzondere DCN-contest op 27 juni in Leeuwarden. Het is voor de Marumers een mooie kans om in hun eigen regio de show weer eens te laten bejureren door een juryteam van Drum Corps Europe. De feedback van de jury op de show Lost & Found kan worden gebruikt in de voorbereidingen op deelname aan het WK van de WAMSB in het Deense Kopenhagen, waar Marum aan mee doet.

Showband Marum gaat naar Denemarken

Begin juli 2015 gaat Showband Marum deelnemen aan de World Association of Marching Show Bands (WAMSB) wereldkampioenschappen in het Deense Kopenhagen. Met het behalen van een 3e en 4e plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in het Duitse Rastede afgelopen jaar plaatse zich de band hiervoor. De showwedstrijden vinden plaats in het grote BrØndby stadion in Kopenhagen, dat plaats biedt aan maar liefst 29.000 bezoekers.

Showband Marum huldigt leden met 50-jarig lidmaatschap

Piet van Houten en Goke Postmus zijn zaterdag 3 januari tijdens het Nieuwjaarsconcert van Showband Marum gehuldigd. Dit omdat zij beiden 50 jaren lid zijn van de vereniging. Maar liefst drie leden vieren dit jaar hun 50-jarig jubileum. Helaas kon de derde jubilaris, Jan van Houten, deze middag niet aanwezig zijn. Van Houten en Postmus werden niet alleen gehuldigd door de vereniging, ook ontvingen zij de erespeld van de KNMO, de overkoepelende organisatie voor amateurmuziek.

Showband Marum groeit en onderzoekt deelname aan WK

Showband Marum gaat na een succesvol jaar kijken of het financieel mogelijk is om mee te doen aan het Wereldkampioenschap van de World Association of Marching Show Bands. Dit kampioenschap vindt van 1 tot en met 6 juli plaats in het Deense Kopenhagen. Afgelopen jaar plaatste de band zich voor dat WK met een mooie vierde plaats op het EK in het Duitse Rastede.

Showband Marum brengt laatste show van het seizoen op Taptoe Alkmaar

Na een zeer geslaagde Show- en Muziekavond vorige week vrijdag in Marum, stond afgelopen zaterdag het laatste showoptreden van dit seizoen op het programma voor Showband Marum. De band reisde af naar Alkmaar, waar zij net als Jong Advendo Sneek, Takostu Stiens, METRO Scheveningen en het Kamper Trompetterkorps deelnamen aan Taptoe Alkmaar. Het Aalkmaarder Waagplein was ditmaal niet het decor van de kaasmarkt, maar van de jaarlijkse taptoe. En niet zomaar één: met het verlichte Waaggebouw en de gezelligheid van de omliggende kroegen is dit een absolute top-taptoelocatie!

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Inhoud syndiceren