Showband Marum

Showband Marum presenteert unieke lidmaatschapsvorm

Showband Marum gaat een nieuwe vorm van lidmaatschap invoeren. De band, die bekend staat om zowel haar show- als haar straatprogramma’s, biedt leden nu ook de mogelijkheid deel te nemen aan alleen het straatprogramma. Dit is uniek in Noord Nederland.

27ste Indoor Taptoe Leek

Op zaterdag 26 oktober wordt in Sportcentrum Leek de 27ste Indoor Taptoe Leek gehouden. De taptoe is inmiddels een begrip is geworden in het Westerkwartier en ver daar buiten. De organisatie is er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen.

De deelnemers dit jaar zijn:

Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum slaan handen ineen in winterseizoen

Dit winterseizoen gaan de winterguardunits van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum een unieke samenwerking aan. Zowel 2Xtreme als Intension willen hun leden in het Westerkwartier de kans bieden om met een grote en sterke groep het winterguard avontuur aan te gaan en deel te nemen aan de contesten van Colorguard Nederland (CGN). Om dit te bereiken hebben de besturen van beide verenigingen de stoute schoenen aangetrokken en zijn de krachten van beide verenigingen gebundeld.

Showband Marum organiseert open repetities in oktober

In de kranten heeft iedereen het kunnen lezen en op TV heeft iedereen de beelden kunnen zien van de deelname van de Showband Marum aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade, de Olympische Spelen voor de blaasmuziek. De Marumers gaven hun visitekaartje af en zetten het Groningse dorp groot in de belangstelling. Vorig jaar werd de nieuwe truck gepresenteerd, waarop veel ruimte voor de talrijke Marumse sponsoren is gelaten. De band wordt door het Marumse bedrijfsleven erg gewaardeerd. Showband Marum is trots een bekende vertegenwoordiger voor Marum te mogen zijn.

Showband Marum WMC2013

137

Showband Marum Showwedstrijden - World Division

De fans van Showband Marum laten zich tijdens de break al behoorlijk horen en wanneer de pit van deze muziekvereniging opkomt gaat er nog een schepje bovenop! Ben benieuwd hoeveel meer er nog bovenop gaat als de Showband opkomt! Wanneer ze opkomen blijft het op een enkele luchthoorn na vrij stil, maar als ze de 50yardslijn zijn gepasseerd gaan ze los.

Als de muzikanten hun positie hebben ingenomen en de jury is klaar kan de eerste show van het WMC 2013 van start!

Showband Marum bereidt zich voor op Wereld Muziek Concours

Showband Marum bereidt zich voor op het Wereld Muziek Concours (WMC) wat in de maand juli plaatsvindt. Het WMC wordt eens in de vier jaar gehouden in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade en wordt gezien als de Olympische Spelen voor amateurmuzikanten. Op 13 juli zullen de Marumers met hun show “Queen, A Spanish Rhapsody” deelnemen aan de showwedstrijden van het WMC.

ODSC 2013 Showband Marum

Showband Marum tijdens het ODSC 2013. Fotoreportage door Cees de Jong en Anton Romberg

33

Take One Leeuwarden, 27 april 2013

Fotoreportage van Jeanette van Houten.
Fotoreportage Gerard Drent.

Het verslag van Take One is via deze link te vinden.

117

KM Verslag: 'Take One', voorbeeld event voor Nederland

Take One laat zien dat 7 korpsen uit het Noorden een goede promotie kan zijn van wat Groningen, Friesland en Drenthe op showgebied te bieden hebben. Drenthe? Jammer genoeg vandaag geen Drentse deelnemers en eigenlijk ontbreekt ook NFPC Dokkum. Misschien over vier jaar een “dag evenement” van maken… aan het publiek te zien moet dat over vier jaar best georganiseerd kunnen worden. Het 1500 koppige publiek is massaal afgekomen op #TakeOne. De volgende tekst komt uit het 'Live' verslag dat gemaakt is vanuit het Cambuurstadion.

Inhoud syndiceren