Showband Marum

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Showband Marum vierde op Open European Championships

Nadat onlangs de première van Showband Marum haar nieuwe show “Lost and Found” in Delfzijl plaatsvond, was het het eerste weekend van juli tijd voor de allereerste wedstrijd met deze show tijdens de Open European Championships in het Duitse Rastede. “Lost and Found” is gebaseerd op de tsunami die in 2004 delen van Azië verwoestte. In de show toont Showband Marum de gevolgen van het natuurgeweld, waaronder de zoektocht naar vermiste dierbaren en de emoties die daarmee gepaard gaan.

Chinezen winnen Open Europees Kampioenschap Show in Rastede

De Beijing University Marchingband uit China heeft afgelopen weekend het Open Europees Kampioenschap Show in het Duitse Rastede gewonnen. De Chinezen bleven met 92,44 punten Nederlandse korpsen als Beatrix Hilversum (91,38), Irene Ede (90,00), Showband Marum (87,63) en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum (87,38). De wedstrijd tijdens de Rasteder Musiktage werd beoordeeld aan de hand van de WAMSB-variant van het One World System. Bijna 2.000 mensen genoten in de zon van een mooie strijd.

Succesvolle première nieuwe show “Lost and Found” Showband Marum in Delfzijl

“Wauw, wat een enthousiast publiek en wat een keurige uitvoering van de show!” Dit was de reactie van de trotse Drum Major Iris Kersaan na de eerste uitvoering van “Lost and Found”. Een terechte opmerking; het debuut van de nieuwe show van Showband Marum was een groot succes.

Showband Marum presenteert unieke lidmaatschapsvorm

Showband Marum gaat een nieuwe vorm van lidmaatschap invoeren. De band, die bekend staat om zowel haar show- als haar straatprogramma’s, biedt leden nu ook de mogelijkheid deel te nemen aan alleen het straatprogramma. Dit is uniek in Noord Nederland.

27ste Indoor Taptoe Leek

Op zaterdag 26 oktober wordt in Sportcentrum Leek de 27ste Indoor Taptoe Leek gehouden. De taptoe is inmiddels een begrip is geworden in het Westerkwartier en ver daar buiten. De organisatie is er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen.

De deelnemers dit jaar zijn:

Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum slaan handen ineen in winterseizoen

Dit winterseizoen gaan de winterguardunits van Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk en Showband Marum een unieke samenwerking aan. Zowel 2Xtreme als Intension willen hun leden in het Westerkwartier de kans bieden om met een grote en sterke groep het winterguard avontuur aan te gaan en deel te nemen aan de contesten van Colorguard Nederland (CGN). Om dit te bereiken hebben de besturen van beide verenigingen de stoute schoenen aangetrokken en zijn de krachten van beide verenigingen gebundeld.

Showband Marum organiseert open repetities in oktober

In de kranten heeft iedereen het kunnen lezen en op TV heeft iedereen de beelden kunnen zien van de deelname van de Showband Marum aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade, de Olympische Spelen voor de blaasmuziek. De Marumers gaven hun visitekaartje af en zetten het Groningse dorp groot in de belangstelling. Vorig jaar werd de nieuwe truck gepresenteerd, waarop veel ruimte voor de talrijke Marumse sponsoren is gelaten. De band wordt door het Marumse bedrijfsleven erg gewaardeerd. Showband Marum is trots een bekende vertegenwoordiger voor Marum te mogen zijn.

Showband Marum WMC2013

137
Inhoud syndiceren