Showband Marum

Showband Marum gaat naar Denemarken

Begin juli 2015 gaat Showband Marum deelnemen aan de World Association of Marching Show Bands (WAMSB) wereldkampioenschappen in het Deense Kopenhagen. Met het behalen van een 3e en 4e plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in het Duitse Rastede afgelopen jaar plaatse zich de band hiervoor. De showwedstrijden vinden plaats in het grote BrØndby stadion in Kopenhagen, dat plaats biedt aan maar liefst 29.000 bezoekers.

Showband Marum huldigt leden met 50-jarig lidmaatschap

Piet van Houten en Goke Postmus zijn zaterdag 3 januari tijdens het Nieuwjaarsconcert van Showband Marum gehuldigd. Dit omdat zij beiden 50 jaren lid zijn van de vereniging. Maar liefst drie leden vieren dit jaar hun 50-jarig jubileum. Helaas kon de derde jubilaris, Jan van Houten, deze middag niet aanwezig zijn. Van Houten en Postmus werden niet alleen gehuldigd door de vereniging, ook ontvingen zij de erespeld van de KNMO, de overkoepelende organisatie voor amateurmuziek.

Showband Marum groeit en onderzoekt deelname aan WK

Showband Marum gaat na een succesvol jaar kijken of het financieel mogelijk is om mee te doen aan het Wereldkampioenschap van de World Association of Marching Show Bands. Dit kampioenschap vindt van 1 tot en met 6 juli plaats in het Deense Kopenhagen. Afgelopen jaar plaatste de band zich voor dat WK met een mooie vierde plaats op het EK in het Duitse Rastede.

Showband Marum brengt laatste show van het seizoen op Taptoe Alkmaar

Na een zeer geslaagde Show- en Muziekavond vorige week vrijdag in Marum, stond afgelopen zaterdag het laatste showoptreden van dit seizoen op het programma voor Showband Marum. De band reisde af naar Alkmaar, waar zij net als Jong Advendo Sneek, Takostu Stiens, METRO Scheveningen en het Kamper Trompetterkorps deelnamen aan Taptoe Alkmaar. Het Aalkmaarder Waagplein was ditmaal niet het decor van de kaasmarkt, maar van de jaarlijkse taptoe. En niet zomaar één: met het verlichte Waaggebouw en de gezelligheid van de omliggende kroegen is dit een absolute top-taptoelocatie!

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Showband Marum organiseert unieke show-en muziekavond

Op vrijdag 12 september vindt in Marum een bijzondere show-en muziekavond plaats. De plaatselijke showband verzorgt samen met diverse andere Noordelijke bands een avond vol muziek en show. De deelnemende verenigingen zijn Concordia Zevenhuizen, Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende, Con Spirito Joure, Excelsior Groningen, Bicycle Showband Crescendo Opende, Bigband & Zo Marum en Showband Marum.

Showband Marum vierde op Open European Championships

Nadat onlangs de première van Showband Marum haar nieuwe show “Lost and Found” in Delfzijl plaatsvond, was het het eerste weekend van juli tijd voor de allereerste wedstrijd met deze show tijdens de Open European Championships in het Duitse Rastede. “Lost and Found” is gebaseerd op de tsunami die in 2004 delen van Azië verwoestte. In de show toont Showband Marum de gevolgen van het natuurgeweld, waaronder de zoektocht naar vermiste dierbaren en de emoties die daarmee gepaard gaan.

Chinezen winnen Open Europees Kampioenschap Show in Rastede

De Beijing University Marchingband uit China heeft afgelopen weekend het Open Europees Kampioenschap Show in het Duitse Rastede gewonnen. De Chinezen bleven met 92,44 punten Nederlandse korpsen als Beatrix Hilversum (91,38), Irene Ede (90,00), Showband Marum (87,63) en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum (87,38). De wedstrijd tijdens de Rasteder Musiktage werd beoordeeld aan de hand van de WAMSB-variant van het One World System. Bijna 2.000 mensen genoten in de zon van een mooie strijd.

Succesvolle première nieuwe show “Lost and Found” Showband Marum in Delfzijl

“Wauw, wat een enthousiast publiek en wat een keurige uitvoering van de show!” Dit was de reactie van de trotse Drum Major Iris Kersaan na de eerste uitvoering van “Lost and Found”. Een terechte opmerking; het debuut van de nieuwe show van Showband Marum was een groot succes.

Showband Marum presenteert unieke lidmaatschapsvorm

Showband Marum gaat een nieuwe vorm van lidmaatschap invoeren. De band, die bekend staat om zowel haar show- als haar straatprogramma’s, biedt leden nu ook de mogelijkheid deel te nemen aan alleen het straatprogramma. Dit is uniek in Noord Nederland.

Inhoud syndiceren