Crescendo Opende

Bicycleband Crescendo gewoon op de fiets tijdens het WMC

Ze zaten in het Groningse dorpje Opende wel eventjes in angst en onzekerheid. Het WMC meldde een aantal maanden geleden dat de eigenaar van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade tijdens de show- en marsparadewedstrijden een fietsverbod had afgekondigd. Eventjes leek de deelname van 's werelds bekendste fietsorkest op losse schroeven te staan. Maar na een stille lobby is nu toch duidelijk geworden dat Bicycle Showband Crescendo Opende gewoon van de partij is op het WMC. Op de fiets, welteverstaan!

Crescendo bij Musikparade 2015

Bijna exact een jaar nadat we terug zijn gekomen uit HongKong en vele optredens in 2014 later is het inmiddels 2015 en is het eerste weekend vol optredens van dit jaar ook alweer achter ons, de tijd vliegt, maar wat blijft het mooi om steeds weer op te mogen treden! Vrijdagochtend rond de klok van half zes was het alweer een drukte van belang bij het BaronTheater in Opende. Dit is onze thuishaven en vanaf hier vertrek ook de bus van onze vaste vervoerder Wiebenga Reizen.

Experts lovend over nieuwe show van Showband Marum

Drie juryleden hebben laaiend enthousiast gereageerd op de nieuwe show ‘Lost & Found’ van Showband Marum. Ze deden dat op 12 september tijdens de eerste editie van de Show- en Muziekavond in Marum. De showband maakte niet alleen veel indruk op de experts, maar ook op de ongeveer 400 bezoekers tijdens de geslaagde avond, waarbij ook SWJK Marum/Opende, Excelsior Groningen, Concordia Zevenhuizen, Crescendo Opende en Bigband&Zo de handen van het publiek op elkaar kregen.

Bicycle Showband Crescendo presenteert nieuwe website

Al een aantal jaren leeft er bij de vrijwilligers en leden van Crescendo het idee om de website te vernieuwen. Na jaren trouwe dienst van de 'oude' website is er in samenwerking met de nieuwe sponsor Heibel uit Buitenpost de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website! Samen met het mediateam van Crescendo heeft Stichting PromoCrescendo gezorgd voor de invulling van de website. De combinatie van een goede samenwerking met Heibel en de (technische) kennis van dit jonge bedrijf heeft dit geresulteerd in een professionele website met internationale uitstraling!

Taptoe Middelstum 2014 (verslag) 25 jaar S.O.O.M.

Op deze warme lentemiddag was het voetbalveld van Middelstum het toneel voor Taptoe Middelstum. Georganiseerd ter ere van het 25 jarig bestaan van de Samenwerkende Oranje Organisaties Middelstum. Bij aankomst bij het taptoeveld stonden de dweilend De Blauwbloezen al lekker te spelen om het publiek welkom te heten bij deze muzikale middag. Wat mij meteen opviel was dat er voor een kleine gemeenschap als Middelstum er al best veel mensen op het evenement waren afgekomen.

Tweede vliegreis Bicycle Showband Crescendo in 2014 staat vast

Van donderdag 8 t/m zondag 11 mei is Bicycle Showband Crescendo uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het Roemeense Boekarest. Dit betekent dat de leden van Crescendo zich kunnen gaan op maken voor een tweede vliegreis in 2014!

De leden vertrekken donderdag 8 mei om 9:30uur vanaf Schiphol richting de Roemeense hoofdstad. Eenmaal aangekomen zullen de meegereisde leden een straat- en showoptreden verzorgen. Het word een bliksembezoek en dus zullen de leden zondag 11 mei om 14:00uur alweer vertrekken richting Amsterdam.

Bicycle Showband Crescendo; Dagboek uit Hong Kong (dag5)

Hongkong, 2-2-14. De laatste actieve dag is aangebroken... We zijn de dag met zijn allen begonnen met een hele mooie sightseeing tour door Hong Kong door onze leuke begeleidster 'Chickenwing'. Waar de verwachting was dat we een halve dag in de bus zouden zitten en naar heel veel 'Als u links kijkt, ziet u rechts niks' grappen moesten luisteren, viel dit heel erg mee. De bus werd enkel gebruikt om van de ene toeristische trekpleister naar de andere te komen.

Nieuwjaarsconcert Crescendo Opende is groot succes

Of een nieuwe traditie is geboren? Dat moet nog even blijken, maar het Nieuwjaarsconcert van Crescendo Opende bleek op 17 januari een groot succes. Ditmaal zonder fiets, maar wel in het prachtige BaronTheater, dat ook dienst doet als het clubgebouw van Crescendo. De fietsende muzikanten, die volgende week vertrekken voor optredens in Hong Kong, stuurden een verslag naar Korpsmuziek.nl.

Bicycle Showband Crescendo naar Hongkong

De contacten met de organisatie in Hongkong zijn ontstaan tijdens het optreden van Bicycle Showband Crescendo afgelopen zomer in Frankrijk (Digne Les Bains). Hier was het waar manager Henk van der Tuin, een netwerker bij uitstek, een lunch heeft bewerkstelligd met een dame uit Italië. Blijkbaar heeft deze lunch de relatie naar hogere sferen gebracht, want deze zelfde dame heeft ons nu gecontracteerd. We zullen in Hongkong een gast zijn, als typisch Nederlands export product.

27ste Indoor Taptoe Leek

Op zaterdag 26 oktober wordt in Sportcentrum Leek de 27ste Indoor Taptoe Leek gehouden. De taptoe is inmiddels een begrip is geworden in het Westerkwartier en ver daar buiten. De organisatie is er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen.

De deelnemers dit jaar zijn:

Inhoud syndiceren