Maastrichtse Verkennersband

Maastrichtse Verkennersband officieel eigenaar van gebouw

Nadat de Maastrichtse Verkennersband (MVB) in 2005 te horen kreeg dat de eigenaar van het bandgebouw de huurovereenkomst beëindigde, brak er een periode van veel onzekerheid aan. Jarenlang juridisch getouwtrek, ontelbare gesprekken met de Gemeente Maastricht en de eigenaar woningcorporatie Servatius, meer dan 100 bezichtigingen en tal van afspraken die niet werden nagekomen; alles leek tegen te zitten.

‘Soul Mates’ naar Taptoe Groningen

De programmacommissie van de Taptoe Groningen kan weer een gerenomeerd korps bijschrijven. De Rijnmondband uit Schiedam zal met haar nieuwe ‘Soul Mates’ show op zaterdag 12 november naar Groningen komen om daar het publiek te laten genieten van de schitterende MoTown muziek en bijbehorende choreografie. De Rijnmondband heeft al meerdere malen een succesvol optreden voltooid tijdens een van de edities van de succesvolle Taptoe en is dan ook zeer geliefd bij de vaste bezoeker.

Na-seizoen MVB van start

De Show- and Marchingband MVB heeft een mooi voorseizoen achter de rug. We begonnen vroeg in het voorjaar met een lang weekend Musikparade in Braunschweig, Oberhausen en Oldenburg. Staande ovaties van het publiek waren een grote beloning.

Maastrichtse Verkennersband vanaf vandaag Dakloos

De Pinksterdagen werden gebruikt om het pand leeg te maken. Woensdagochtend werd voor het laatst de sleutel in het slot gedaan van het verenigingslokaal van de Maastrichtse Verkennersband (MVB). Vanaf vandaag is een van de beste muziekkorpsen van Maastricht dakloos.

Show- & Marchingband MVB, na lange tour opladen voor nieuw seizoen

De Show- & Marchingband MVB (MVB) heeft een druk naseizoen achter de rug. Een tour door Europa naar taptoes in Zaventem (B) en Oostende (B), Bloemencorse in Bad Ems (D) en een tour de la France. Daar werd Souchez aangedaan voor een herdenking van de eerste wereldoorlog en voor vier dagen afgereisd naar Ville-La-Grand voor de militaire taptoe aldaar.

Nieuwe cd MVB in Ballistic Brass

Aanstaande dinsdag 7 januari zal de eerste uitzending in het jaar 2014 van Ballistic Brass weer te horen zijn. Naast de normale items die in het programma zitten, zal er ook de nieuwe cd van de Maastrichtse Verkennersband te horen zijn. Zoals laatst op Korpsmuziek te lezen was hebben zij i.v.m. het 60 jarig bestaan van de vereniging een nieuwe cd opgenomen, de 4e alweer.

Nieuwe CD Show & Marchingband MVB: "the talk of the town"

In het kader van het 60-jarig jubileum van de vereniging werd vorig jaar een inventarisatie gehouden onder de leden met de vraag: wat willen jullie in 2013 tijdens ons jubileumjaar? Een van de meest gehoorde wensen was een nieuwe CD!

Maastrichtse Verkennersband WMC2013 show

61

Maastrichtse Verkennersband WMC2013

23

Show- & Marchingband MVB, Maastricht Marswedstrijden World division

Mooie start op de mars, strak op de eerste noot weg! Mooie aanmarcheerpas, dan de een eerste bocht, goed getimede draaien, de ruimte tussen de rijen zijn iets klein waardoor het een beetje wringt op de eerste Engelse counter, ook de tweede kan beter. Dan de tweede bocht en die is niet super strak, het golft een beetje, de bassen sluiten vaak niet mooi aan (lijkt soms iets te laat). De Amerikaanse counter is goed. Muzikaal prima in orde, mooie dynamiek.

Inhoud syndiceren