Tijdens het pinksterweekend van 19, 20 en 21mei 2018 wordt Hamont in het Belgische Noord-Limburg weer omgetoverd tot het muzikale mekka van internationaal mars- en showspektakel. Deze wedstrijden genieten een ruime internationale naam en faam en staan bekend voor de uitstekende akoestiek op het sfeervolle wedstrijdterrein. Korpsen die in het verleden al deelname zijn steeds bijzonder opgetogen over de wedstrijdorganisatie, de kwalitatieve en bijzondere beoordeling door de jury én de zeer nabije interactie van het publiek op de tribunes rondom het terrein. Geen “ver-van-mijn-bed-show” zoals in een voetbalstadion, maar kortbij ; een unieke ervaring voor zowel publiek als deelnemende muzikanten.

Grijp je kans en neem deel !
De voorbereidingen voor de mars- en showwedstrijden in Hamont lopen inmiddels op kruissnelheid. De organisatoren zijn al enkele maanden in de weer om met Pinksteren weer een spetterende editie voor te leggen. De organisatie doet nu een warme oproep aan mars- en showkorpsen om zich aan te melden voor deelname aan dit concours. De wedstrijden verlopen zowel in hogere als in middelbare afdeling, De korpsen worden beoordeeld door een internationale vakjury en krijgen een beoordeling aan de hand van een juryrapport met scores alsook een gesproken beoordeling die door elk jurylid ingesproken wordt tijdens het optreden en die wordt opgenomen. Je hoort de beoordeling dus achteraf perfect synchroon met het wedstrijdoptreden. Een bijzonder waardevol beoordelingsinstrument voor de verdere fine-tuning van de performance. Per afdeling en niveau gelden verschillende bepalingen afhankelijk van de discipline. Het is sowieso aan te raden om de wedstrijdreglementen op voorhand goed te bestuderen. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 december 2017.

De mars- en showwedstrijden vinden plaats op Pinksterzondag 20 en Pinkstermaandag 21 mei 2018. Toeschouwers hebben gratis toegang op de wedstrijddagen. Het Pinksterweekend wordt op gang geschoten met de traditionele Internationale Taptoe op zaterdagavond 19 mei met deelname van tal van vermaarde nationale en internationale showbands.

Info
Korpsen die meer informatie wensen over de Internationale Mars- en Showwedstrijden Hamont (B), vinden het wedstrijdreglement, het aanmeldingsformulier, en alle andere nuttige informatie op de website www.marsenshow.be of via info@marsenshow.be .