Zaterdag 22 juni 2019 wordt voor de achtste keer de OBN Dweildag georganiseerd in het centrum van Hasselt. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang en de organisatie hoopt ieder jaar met een nieuw element het publiek uit de wijde regio te kunnen verrassen.

De organisatie is verheugd om te kunnen melden dat zij maar liefst 12 muziekkorpsen enthousiast hebben kunnen maken om naar Hasselt te komen op deze dag. De korpsen zijn allen afkomstig uit onze regio; Chr. Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Drumband Hasselts Fanfare, Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden, Kamper Harmonie A.M.D.G. Kampen, Vollenhoofsch Fanfare, Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, Drumband Polyhymnia uit Lemelerveld , Muziekvereniging Voorwaarts uit Zwartsluis en Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen. Meerdere korpsen komen zowel met een fanfarekorps als een jeugdkorps.

Vorig jaar was de eerste editie, wat een groot succes bleek te zijn. “Het was fantastisch om Hasselt ‘te vullen‘ met muziek. Uit deze droom is dit idee ook ontstaan.” aldus Ruthger Bergman, één van de vier organisatoren van de OBN Dweildag. “Dit jaar hebben we ons best gedaan om de puntjes op de i te zetten, na vorig jaar, de route is bijvoorbeeld grote ren breder. Het is de bedoeling dat vanaf 11.15 uur in en rondom het centrum overal muziek te horen is. De korpsen starten vanaf de Grintwal en eindigen tussen 12.30 uur en 13.00 uur aan de Kaai, waar dan de OBN Dweildag feestelijk geopend wordt, met maar liefst 10 nationale dweilorkesten.” Er is op de route ruimte genoeg voor publiek om langs de kant te genieten van alle korpsen die kort na elkaar voorbij komen.

Start: Grintwal – Eikenlaan – H.A.W. van der Vechtlaan – Wilhelminalaan – Bolwerk – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat – Markt – Ridderstraat – Eiland – Buiten de Enkpoort – Sportlaan – Karel Doormanstraat – H.A.W. van der Vechtlaan – langs de Hazelaar – H.A.W. van der Vechtlaan –Wilhelminalaan – Bolwerk – Keppelstraat – Buiten de Venepoort – Hoogstraat – Markt – Burgemeester Royerplein – Kaai : Einde