De weersvoorspellingen logen er niet om. Zaterdag 29 juni beloofde een zeer warme dag te worden. Als organisatie van een Taptoe hoop je natuurlijk op schitterend mooi weer. Maar met deze temperaturen was het natuurlijk wel even extra opletten.

Om 13.30 uur begon ons eigen dweilorkest Dorst al de aandacht te trekken op het Raadhuisplein. ‘Opwarmen’ was voor vandaag een verkeerde woordkeuze….

Ondertussen kwamen maar liefst vijf korpsen vanaf het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen, over de Hoofdweg, naar het Raadhuisplein. Na een voorstel-ronde konden vervolgens Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showbrassband Thalita uit Vlaardingen, Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en natuurlijk de Show- & Marchingband VIOS uit het eigen Mijdrecht hun show laten zien.

Gelukkig waren er nog veel toeschouwers gekomen die enorm genoten hebben van alle optredens en iedereen een groot applaus gaven. Tevens hebben de korpsen zelf ook genoten en kan de organisatie van de muziekvereniging VIOS deze taptoe als zeer geslaagd beschouwen!