Zaterdag 16 September was de 43e Taptoe Oosterbeek met weer een scala aan diversiteit van korpsen op het programma. Gelukkig was het droog in Oosterbeek en was het terrein goed gevuld met publiek.

In het voorprogramma stond Kapel Decibel uit Ede die het publiek alvast warm draaide voor de shows van deze avond. De opening werd verzorgd door het Kamper Trompetterkorps na de inmiddels bekende klokslagen.

Al snel klonken de vrolijke klanken van het tv programma Floris van de Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten. Zij presenteerde onder leiding van Frank vd Meide hun gouden WMC show When Prince become a King. Een mooi muzikaal verhaal met leuke lekkere muziek. Nette Showpresentate van Laurentius.

Vanavond ook een jeugdkorps in het programma. Het Jong Kamper Trompetterkorps. Lekker fanatieke groep jongens en meiden die het publiek laten zien dat muziek maken cool is en topsport met passie. Wat opvalt is een grote groep slagwerkers die zich keurig aanpast en in dienst speelt van het geheel. City of Stars leuke show met moderne muziek. Goed gedaan jongens en meiden !

Derde Korps is de gastheer vanavond De Airborne Malletband. Met Brand New Day komen ze opgemarcheerd en presenteren zij hun show, een verzameling van Musical Songs. We horen verschillende musicals voorbij komen Evita, We will Rock You, The Phantom of the Opera. Een leuke break in de Muppets Tune. Airborne Malletband kan terugkijken op een goede presentatie.

Showband Jubal uit Zwolle is de volgende deelnemer die ons in hun show 24 mee neemt naar de Big Apple. In hun productie beelden ze met muziek en show uit wat je kan doen in New York als je maar 24 uur de tijd hebt. Broadway bezoeken is herkenbaar in hun muziek alsmede een bezoek aan het Empire State Building. Leuk gevonden deze show!

Showharmonie OBK Rhenen presenteert vanavond voor de laatste keer hun show TV Tunes. Voor een ieder wel een herkenbaar deuntje voor jong en oud wat je ook ziet aan het publiek. Lekkere sound in het orkest, en er wordt lekker gelopen en gemusiceerd. Ik ben benieuwd wat er voor volgend seizoen op de planning staat. Succes met de voorbereidingen.

La Balle Rouge is de volgende show van de Rijnmondband uit Schiedam. Grote rode ballen spelen een grote rol in deze show die op het Wereld Muziek Concours beloond werd met een zeer fraaie gouden plak. Compleet Theater op het taptoe terrein met fraaie muziek en showfiguren die het tot een pracht geheel maken en voor je weet alweer ten einde is. De RMB kan trots zijn op deze mooie showprductie.

De laatste deelnemer is het Kamper Trompetterkorps. Kwam eerder in het programma het jeugdkorps al aan bod nu als afsluiter de senioren van het KTK. De show Carpe Diem vertolkt mooie en minder mooie emoties in muziek en show. Mooie solos worden gespeeld en de voice over verteld het verhaal. Een mooie afsluiting van de shows van vanavond.

De korpsen worden voor de finale binnen gespeeld door de Rijnmondband en worden het koraal blijf bij mij heer en de volksliederen van Polen Engeland en ons eigen Wilhelmus gespeeld en marcheren de korpsen nog 1 maal langs de tribune en is de Airborne Taptoe Oosterbeek weer ten einde.

Wederom een zeer geslaagde editie en goed georganiseerd. Organisatie dank voor de ontvangst van Korpsmuziek en uw gastvrijheid.

John van Alebeek

Foto’s beschikbaar gesteld door Wouter Rijnbende.