Home Showkorpsen Jeugd Arnhem Band herdenkt Slag om Arnhem

Arnhem Band herdenkt Slag om Arnhem

482
0

Evenals in eerdere jaren speelt de Arnhem Band deze maand weer een belangrijke rol tijdens de Airborne herdenkingen die zich de aankomende weken in en rond Arnhem zullen afspelen.

Afgelopen zaterdag mocht de band in Oosterbeek de vele duizenden wandelaars van de Airborne Wandeltocht met marsen begeleiden naar de eindmeet en op 15 september zorgt de band voor de muzikale ondersteuning van de, elk jaar even indrukwekkende, herdenking van de Slag om Arnhem op het Airborneplein in Arnhem.

“Wij vinden het een eer dat de Arnhem Band, jaar in jaar uit, op zo’n mooie manier mag bijdragen aan de herdenking van deze belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van onze stad. Als jeugdband met een gemiddelde leeftijd van zestien jaar, hopen wij op deze manier ook de toekomstige generatie het belang van herdenken mee te geven.”

 

Arnhem Band
De Arnhem Band is uniek door het jonge imago en zijn flexibiliteit. De Band bestaat uit leden die tussen de 10 en 35 jaar oud zijn, een gegeven dat maar bij weinig andere vergelijkbare korpsen het geval is. De belangrijkste doelstelling van de Band is om een balans te vinden tussen gezelligheid en prestatie. Prestatie en kwaliteit staan hoog in het vaandel maar de gezelligheid en ontspanning zijn minstens even belangrijk, onze kreet luid niet voor niets: Arnhem Band, “Meer dan muziek alleen”. Dit unieke gegeven leidt tot een gedegen groep jonge mannen en vrouwen die elkaar graag muzikaal uitdagen en naast de Band veel tijd met elkaar doorbrengen. De Arnhem Band huisvest een hobby die niet alleen muzikaal uitdaagt maar ook een vereniging waar vriendschappen voor het leven ontstaan.