Home Verslag Avondshow van het Delfzijlster Muziekfestival (verslag)

Avondshow van het Delfzijlster Muziekfestival (verslag)

586
0

Op 23 en 24 september 2017 vond in Delfzijl de 7e editie van het Delfzijlster Muziekfestival plaats. 2 dagen lang zijn er in Delfzijl allerlei muzikale activiteiten te beleven: concerten van fanfares en harmonieën op de zaterdagmiddag, een avondshow met diverse showkorpsen op de zaterdagavond en op zondag de Delfzielster Dweildag. Korpsmuziek heeft de showavond op zaterdagavond bezocht.

Locatie
De organisatie van de avondshow beschikt over een schitterende locatie in het centrum (Molenbergplein) van Delfzijl . De molen is prachtig uitgelicht en de wieken hebben gedurende de hele show gedraaid. Het levert, samen met het goed uitgelichte showterrein, een sfeervol plaatje op. Het licht en geluid was sowieso goed verzorgd over de hele avond; sfeervol uitgelicht showterrein, volgspot die de juiste personen volgden en solisten die op het goede moment in het licht werden gezet, het was allemaal dik voor elkaar in Delfzijl.

Op het terrein was een tribune neergezet die plaats bood aan zo’n 600 bezoekers. Voor toegang tot deze tribune werd een vergoeding van 10€ gevraagd. Je kreeg daarvoor een plek met een prima stoeltje en goed zicht op het showterrein. De overige drie zijden van het taptoeterrein waren gratis toegankelijk. Zowel de tribune als de staanplaatsen waren goed bezet: het was gezellig druk in Delfzijl

Opening
Na een voorprogramma van de Glasbloazers uit Heerenveen, werd de avond om 20:00 uur afgetrapt door ladyspeakster Karin Stegmeijer en Commissaris van de Koning, René Paas. De commissaris sprak zijn waardering en respect uit voor alle deelnemende muzikanten, met name het “altijd en onder alle omstandigheden presteren” werd door hem aangehaald. Altijd goed voor ons muziekwereldje om vanuit de politiek waardering te krijgen, leuk ook dat de commissaris de hele avond aanwezig was.

De korpsen
Na deze opening wordt het eerste optreden verzorgt door CBS Spijk/Bierum. Dit zittend orkest, onder leiding van Simon Visser, speelt muziek uit de Lion King. De klanken van het orkest worden door figuranten, in werkelijk schitterende kostuums, op prachtige wijze ondersteunt. Een genot om naar te kijken..

Na dit prachtige spektakel is het de beurt aan Mercurius uit Assen. Een klein maar fijn korps. Zij brengen een show met alleen maar Franse nummers. Onder andere Une Belle Histoire, Carnaval de Paris en Champs-Elysées passeren de revue. Ondanks de kleine bezetting worden de nummers met overtuiging gebracht. Zo af en toe vielen de prachtige loopjes van de piccolo op. Prachtig hoe zo’n klein instrument een prachtige bijdragen kan leveren aan een show.

Met het swingende Supersticious komt Door Vriendschap Sterk het terrein op gemarcheerd voor hun eerste optreden. De eerste show die ze brengen heet Big, Bad and Beautifull. Een aaneenschakeling van grote hits volgt. Onder andere Who’s Bad, Let’s Groove stand and Deliver en het gezongen “Zij gelooft in mij” maken indruk op het publiek.

Als derde korps komt De Leinegarde opgemarcheerd. De Leinegarde is het oudste Rode Kruis muziekkorps van Duitsland. Met hun Michael Jackson show verzorgen ze veel optredens door heel Europa. De prima gespeelde muziek wordt ondersteunt door een goede show. De danspassen die worden gebracht zijn heel herkenbaar en worden strak uitgevoerd. Leuke show om naar te kijken!

Zonder pauze wordt er doorgegaan naar het vierde optreden van de avond: Bicycle-band Crescendo komt het veld op gefietst. Het is al vaak gezegd maar het blijft ontzettend knap om al fietsend een goed stuk muziek te brengen. Het lukt Crescendo al jaren en daarmee hebben ze goud in handen. Het blijft een unieke ervaring om naar te kijken! De tijd van “spring maar achterop” heeft Crescendo al lang achter zich gelaten. Tegenwoordig wordt er een verassende mix van muziekstijlen gespeeld. Zo wordt Metallica met Mozart gemengd, horen we Liefs uit London, en aan het slot horen we zelfs Firebird voorbijkomen. Dit alles wordt gebracht in combinatie met een show die zowel op de fiets als lopend wordt gebracht. Het doet de titel van de show “Unexpected Connected” eer aan!

Als één na laatste orkest zien we Exempel uit Empel. Een orkest met een prachtige sound. Zij hebben voor hun show gekozen voor het thema Maskers. Dit komt naar voren in nummers als Phantom of the Opera, Masquerade en Carnival de Venice (met een prachtig gespeelde trompetsolo). Wat verder opviel aan de show waren de vloeiende overgangen in de verschillende muziekstukken.

Dan is het al weer tijd voor het laatste showoptreden van de avond. DVS brengt hun tweede show. Deze show heet “In tot he light” en dit is ook de show die ze dit jaar in Kerkrade hebben laten zien. Met veel overtuiging worden nummers als Theme From Batman, Tommy, I’ve got the music in me en All off my life gebracht. In het laatste nummer zat een mooie euphonium solo, die ondanks een ietwat onzeker begin met verve werd gebracht!

Na het laatste optreden volgde een vlotte finale. De sponsoren waren in de opening al bedankt, wat prettig is voor publiek en bands. Achter elkaar klonken de klanken van Blijf bij mij heer, het taptoesignaal (vanaf de molen en jammer genoeg versterkt), het Duitse volkslied en het Wilhelmus. Direct hierna marcheerden de korpsen één voor één het veld af, waarbij al het publiek op de hoofdtribune bleef zitten. Een finale zoals het hoort!

Al met al een zeer geslaagde muziekshow in Delfzijl, prima organisatie, goed licht en geluid en prachtige korpsen. Als dan ook het weer meewerkt, zijn alle ingrediënten voor een fijne avond aanwezig!