Home Evenementen Taptoe Bevrijdingstaptoe Zeist keert terug op Slot Zeist

Bevrijdingstaptoe Zeist keert terug op Slot Zeist

222
0

Stichting Muziekstad Zeist viert dit jaar haar eerste lustrum en viert dat met haar 5e evenement: de Bevrijdingstaptoe Zeist op vrijdag 5 mei 2017 op het voorplein van Slot Zeist. De toegang is gratis! De Stichting wilde met de viering van haar 5-jarig bestaan en de organisatie van het 5e evenement een kwalitatief hoogstaand programma op een bijzondere locatie. Daarin is het bestuur geslaagd. Op de komende Bevrijdingsdag keert de Taptoe Zeist na bijna 25 jaar eenmalig terug op de historische locatie Slot Zeist. Hier vonden tussen 1984 en 1993 tien eerdere succesvolle taptoes plaats.

In het programma treden gerenommeerde korpsen op:
• Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim
• Show-, Marching & Concertband Floraband Rijnsburg
• Van Limburg Stirum Band Wezep
• Rijnmondband Schiedam
• Pegasus Pipes & Drums Barneveld

Deze Showbands uit Nederland laten tussen 20.30 uur en 22.15 uur het publiek genieten van wervelende shows en uiteenlopende genres muziek.

Programma
De rode draad in het programma is de viering van de 72e Bevrijdingsdag in Nederland. The Pegasus Pipes & Drums nemen ’s middags in Wageningen deel aan het Nationale Bevrijdingsdefilé en komen daarna rechtstreeks naar Zeist. In de Taptoe spelen zij onder andere de bekende Schotse tunes “Amazing Grace”, “Auld Lang Syne” en “Scotland the Brave”. De Floraband komt met een Show in Britse stijl, met bekende nummers uit Engeland, Wales, Ierland en Schotland. Adest Musica komt met de primeur van haar gloednieuwe Show “The Composer” die zij deze zomer ook gaan uitvoeren op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Alle bekende muziek van de Nederlandse componist Rogier van Otterloo komt voorbij. Daarin ontbreekt natuurlijk niet de muziek uit “Soldaat van Oranje”.

De Rijnmondband brengt de show “Soulmates” en de VLS Band de show “BluEmotion” De dirigent is opnieuw Marcel van Raaij en ook de presentator Jo Weerts keert terug in Zeist. Beiden zijn geen onbekenden in de Nederlandse muziek- en showwereld.
Speciaal voor dit evenement zal het plein en het Slot sfeervol worden uitgelicht. De toegang van de Bevrijdingstaptoe is gratis en er zijn alleen staanplaatsen beschikbaar.

Zie voor meer informatie: www.muziekstadzeist.nl