Vanavond heeft de Blue Devils Executive director, David Gibbs, de organisaties in Europa, waarmee samengewerkt werd, geïnformeerd over het feit dat de Europese tour 2017 niet doorgaat. Na het succes in 2015, toen the Blue Devils via Leeuwarden, Engeland en Italië naar Zwitserland reisden (Basel Tattoo) is men direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor een tweede tour in het WMC jaar, waardoor het mogelijk zou worden om o.a. deel te nemen aan de wedstrijden in Kerkrade.

Opnieuw waren Muremo, Proud Leeuwarden en het festival Quando la Banda Passo in Italië gevraagd om, na de goede samenwerking in 2015, gastheer te zijn van the Blue Devils in een nieuwe Europese tournee. Ook was er belangstelling vanuit de organisatie van taptoe den Bosch om de Blue Devilsop te nemen in hun programma. En natuurlijk het eerste weekend van het WMC, met de Blue Devils had men in een Kerkrade “de opener” van een geweldig festijn. Naast de activiteiten van deze organisaties zou er op meerdere plekken opgetreden worden in Europa, zoals bijvoorbeeld de RastederMusiktage.

The Blue Devils meldden dat ze het jammer vinden dat het, na al die inspanningen, toch niet door kan gaan. Belangrijkste factoren zijn vooral het gebrek aan voldoende financiële middelen en ook de ontwikkelingen in het internationale reisgebeuren. Er was gehoopt op meer financiële ondersteuning en nu ook nog allerlei beperkingen in het reizen zijn ontstaan is het niet mogelijk, volgens de directie van theBlue Devils, om dit jaar naar Europa af te reizen.

Jammer, voor de organisaties die betrokken waren, jammer voor alle Drumcorps fans, jammer dat een geweldige opener van het WMC toch niet mee kan doen.