Vanavond 30 December, op de voorlaatste dag van 2022, is een nieuwe vereniging geboren in Fryslân. Onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers en meer dan 100 ‘nieuwe’ leden tekende het nieuwe bestuur vanavond de oprichtingsacte. De nieuwe vereniging bestaat uit een Drum & Showfanfare, een jeugdband (Jong DSG) en verschillende majorette- kinderdans- en colorguard groepen. Deze groepen krijgen binnen de vereniging één naam; Connected.

DSG Waadhoeke is een fusie van drie drumfanfares met hun majorette- en guardgroepen en jeugdopleiding. Uit de dorpen Menaldum, Minnertsga en Sexbierum is de naam “Door Samenwerking Groot” gemeente Waadhoeke ontstaan.

Het Fusie-feest werd gehouden in een sporthal in Menaldum en die was afgeladen vol publiek, oud-leden, collega bestuurders en muzikanten, oud instructieleden, ouders en andere belangstellenden. Elk onderdeel van de nieuwe vereniging kwam op deze showavond voorbij en halverwege was er ruimte ingericht voor het ondertekenen van de documenten met de Notaris. Ook  werd ook het nieuwe logo onthuld.

In de komende periode wordt er hard gewerkt aan een Taptoe-show en is mij verteld dat er ook nieuwe uniformen aan zitten te komen.

Ik wens iedereen bij de nieuwe club enorm veel succes en alvast de allerbeste wensen voor de toekomst!