De hele week stond Facebook en Instagram er al vol mee, maar zaterdag was het dan eindelijk zover…FINALS!! Om kwart over 5 ’s ochtends vertrokken de leden en staffleden van United-Northern Winterguard samen met vele vrijwilligers en supporters richting Eindhoven voor de CGN Championships 2017. Het hoogtepunt van elke CGN seizoen. Op deze dag worden de titels verdeeld in alle Classes. Een dag vol topentertainment.

Een bomvolle tribune kon, in Indoor Sportcentrum Eindhoven, genieten van maar liefst 69 deelnemers. Verdeeld over de verschillende classes. Te beginnen met de deelnemers in de Regional A Class. Verdeeld in round 1 en round 2. Hierna verschenen de deelnemers in de A Class op vloer. Samen met nog 9 andere deelnemers kwam United-Northern Winterguard in deze Class uit. United mocht tijdens de Prelims als vijfde groep aantreden. De 26 leden moesten zich van hun beste kant laten zien om ’s avonds daadwerkelijk te mogen deelnemen aan de Finals. In het avondprogramma is namelijk maar plaats voor 8 deelnemers. Ze lieten een mooie en nette uitvoering zien van “How Photography Connects Us”, met een spetterend eind vlaggenblok. Goed voor 74.62 punten en een plek in de Finals later op de avond. Super!!

Om 19.49 uur was het dit seizoen dan echt de laatste keer showtime voor de dames van United. De leden gaven alles en dit resulteerde in een knallende show met een sprankelend einde. Het publiek op de tribune genoot volop en vele gaven na afloop een, welverdiende, staande ovatie. Geweldig gedaan, een hele diep buiging voor de laatste show van dit seizoen!!

Tijdens de laatste en belangrijkste retreat van het seizoen beloonde de jury het keiharde werken van dit seizoen met 71.895 punten. Goed voor een zesde plaats. Een mooi einde van een prachtige groep, dat nu al 2 seizoenen succesvol samenwerkt. Op naar nog vele mooie jaren.

United-Northern Winterguard wil iedereen bedanken voor zijn of haar steun dit seizoen. Jullie aanwezigheid tijdens de wedstrijden en de vele succes wensen in de aanloop ernaartoe hebben de leden erg goed gedaan! Nogmaals bedankt!

Hoewel het winterseizoen nu officieel voorbij is, is de show “How Photography Connects Us” nog een keer te zien tijdens de uitvoering van Showkorps D.I.N.D.U.A.-Oldekerk op zaterdag 1 april 2017 in Sportcentrum Eekeburen te Oldekerk. Zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur en gratis entree. Komt allen en genieten nog één keer van de prachtige show: “How Photography Connects Us”!!