Het rondje over de Vlissingse Boulevard pakte iets anders uit, dan vooraf door de meeste mensen was gedacht. De Deltaband haalde de regionale pers door een unieke ludieke actie. Zij marcheerden na een bezoek aan de binnenstad over de glooiing aan de buitenzijde van Boulevard De Ruyter naar het strand om aldaar de schoenen en sokken uit te doen, de broekspijpen op te stropen en plaats te nemen in de branding.

Op deze manier vroeg de Deltaband aandacht voor haar deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Zij treden zaterdag 29 juli aan als laatste deelnemer in de marswedstrijden. Het publiek was enthousiast, de voorspelde regen bleef uit en de vele foto- en videoapparatuur maakte overuren.

Nadat de WMC-marsen ‘HMS Queen Elisabeth’ en ‘Marshal Zhukov’ ten gehore waren gebracht werden de voeten gedroogd en het zand van tussen de tenen gewreven. Over de straatzijde van Boulevard Bankert marcheerde het korps terug naar het clubgebouw. Daar werd samen met supporters en vrijwilligers de dag afgesloten met een barbecue.

Ook de Deltaband Vlissingen is klaar voor het WMC.

Foto’s: Désirée Godart, Rhemond Bukkens, Roland van Os en HartvanVlissingen.nl

Deltaband Vlissingen
De Deltaband uit Vlissingen is dé Show- & Marchingband van Zeeland. Naast straatoptredens in binnen- en buitenland presenteert de Deltaband zich tijdens taptoe's met haar show 'Earth'. Bezetting: Trompet, Trombone, Bariton, Tenorsax, Altsax, Fluit, Piccolo, Sousafoon, Slagwerk. De Tamboers van Deltaband Vlissingen onderscheiden zich door het hanteren van de Basler trommeltechniek. In 1967 werd De Deltaband opgericht door Marinus Vuijk. Hij is bekend als toenmalig instructeur van de Tamboers & Pijpers van het Korps Mariniers en als choreograaf en exercitieleider bij o.a. Kunst- & Genoegen Leiden.