Vele muziekliefhebbers weten de weg naar muziekstad Leiden inmiddels wel te vinden. Vooral tijdens het Leidens Ontzet zijn de klanken van verschillende Leidse korpsen, waaronder Show- & Marchingband en Stageband AMIGO Leiden, van veraf te horen. Met de grote muziekcultuur die de stad Leiden rijk is, is het dan ook geen verrassing dat het muzikale aspect een grote rol speelt tijdens dit evenement. Op de klanken van deze bands presenteren zich tevens vele andere verenigingen uit de stad zich aan het eigen publiek.

Dit jaar zijn wederom drie dagen lang muziekkorpsen te zien:

30 september
De Pleintaptoe (dit jaar bij Sporting Trigon) zal een spektakel zijn van muziek in combinatie met visuele figuren, een waar schouwspel uitgevoerd door de top van de Nederlandse show- en marchingbandwereld! Een lust voor oog en oor. Stageband AMIGO opent met het voorprogramma en de Show- & Marchingband zal deelnemen aan de taptoe.

2 oktober
Tijdens de Taptoe ‘Lint van Licht’ marcheert Show- & Marchingband AMIGO samen met verschillende andere muziek- en sportverenigingen uit Leiden en omgeving door de straten van de binnenstad. Hier kun je dan ook genieten van de uitgebreide verenigingscultuur die Leiden rijk is.

3 oktober
Ter afsluiting van het feestweekend zal op dinsdag 3 oktober een grote parade door het centrum van Leiden trekken. Met enorm veel publiek langs de kant staat dit evenement bekend als de topper van het Leidens Ontzet. Ook hier zal Show- & Marchingband AMIGO met een aantal Leidse en niet-Leidse collega’s weer te zien en horen zijn!

AMIGO Leiden
www.amigo-leiden.nl | Show- & Marchingband AMIGO bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan al op vele nationale en internationale evenementen haar gezicht heeft laten zien. Zo is zij, soms meerdere malen, te gast geweest bij The Belfast Tattoo, The Glasgow Tattoo, Tattoo Saint Quentin, de Nationale Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam en tijdens de succesvolle Deutsche Musikparade en op de Internationale Taptoe Denemarken. Ook heeft de Show- & Marchingband vele mooie marsoptredens verzorgd, zoals tijdens de Nationale Veteranendag in Den Haag en het bekende bloemencorso in Zundert. Naast de vele buitenlandse optredens is Show- & Marchingband AMIGO ook een graag geziene gast in haar thuisstad Leiden, onder andere tijdens de 2/3-Oktober festiviteiten (Leidens Ontzet). De Show- & Marchingband mag zich trots rekenen met een zeer professioneel instructieteam. De jonge en zeer getalenteerde dirigent, arrangeur én muzikaal leider Dennis Hazenoot is op dit moment verantwoordelijk voor het gehele muzikale repertoire. Hij heeft het orkest de laatste jaren naar een hoger niveau weten te brengen. De tamboersectie staat onder leiding van Sander Bergman, tevens tamboer van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De verantwoordelijkheid voor de marsexcercitie en show is ook in handen van Sander Bergman. De show choreografie is toebedeeld aan Ivo de Soet. Hij is de man die het orkest de fijne kneepjes van het showvak aanleert. Met dit krachtige instructieteam hoopt het orkest zich nog beter te kunnen profileren als een waardig orkest dat garant staat voor prestaties van hoge kwaliteit. AMIGO Leiden heeft naast de Show- & Marchingband ook een succesvolle Stageband.