Home Showkorpsen Jeugd Drum- en Showband ViJoS start met Kidsclub

Drum- en Showband ViJoS start met Kidsclub

251
0

ViJoS start met een nieuw onderdeel: Kidsclub ViJoS. De Bussumse muziekvereniging is bekend van de Drumband, Showband en Smallband. De nieuwe Kidsclub is voor jonge kinderen de ideale manier om spelenderwijs muziek te leren maken. Kidsclub ViJoS gaat van start op zaterdag 20 mei en op 13 mei is er een proefles om kennis te maken.

Als het aan ViJoS ligt, kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen met muziek maken. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen: muziek maken heeft een zeer positieve invloed op de intelligentie en sociale vaardigheden van kinderen. Daarnaast wordt bij ViJoS al bijna 60 jaar bewezen dat muziek maken vooral heel leuk is. Momenteel is het bij ViJoS vanaf 7 jaar mogelijk om mee te spelen in de Drumband.

Hier komt verandering in dankzij Kidsclub ViJoS, waar de jongere kids samen met andere kinderen meer leren over muziek maken. Kidsclub ViJoS bestaat uit acht lessen, waarin de kids spelenderwijs muziek leren maken. ViJoS leert ze meer over muziek maken, noten lezen en spelen en alles wat er bij het bespelen van een instrument komt kijken. Daarnaast maken de kinderen kennis met het verenigingsleven bij ViJoS.

Op zaterdag 20 mei gaat Kidsclub ViJoS van start. De lessen vinden plaats in de studio van ViJoS op de Ceintuurbaan in Bussum van 8:30 uur tot 9:00 uur.

De vereniging
Drum- en Showband ViJoS is al bijna 60 jaar een bekend muzikaal gezicht bij diverse evenementen in en rond Bussum. De Drumband is de jeugdband van ViJoS en bestaat uit leden van 7 tot en met 14 jaar. Na een gedegen muzikale opleiding, bestaande uit onder andere het leren lezen van noten, het bespelen van een instrument en marcheren, stromen de Drumbandleden door naar de Showband. Naast de regelmatig terugkerende optredens in de buurt, zoals avondvierdaagsen en op Koningsdag, zijn beide bands ook in het concours- en taptoecircuit zeker geen onbekende.

Meer informatie
www.vijos.nl/kidsclub
https://www.facebook.com/drumshowbandvijos