De in januari 2020 gestarte nieuwe ‘’walking percussion group’’ Drumdemand is gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940 en bestaat uit 20 enthousiaste slagwerkers m/v komende uit de regio Alkmaar en de IJmond. De slagwerkers hebben allen ervaring opgedaan in muziekkorpsen, slagwerkgroepen en tijdens de drumlessen. De groep staat onder leiding van slagwerkdocent en muziekschoolmanager Fred Knijn.

Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals uit Brazilië en Afrika en uit westerse drumritmes maar ook de traditonele drumbandsound is een onderdeel. De bezetting bestaat uit snaredrums, bassdrum en cymbals, dit zijn twee slagbekkens, en percussie.

Helaas was het niet meer toegestaan de repetities voort te zetten vanwege de corona maatregelen maar door de versoepeling van de maatregelen is er weer gestart op 11 juni jl. na het indienen van een plan van aanpak bij de gemeente Alkmaar. De slagwerkstukken konden thuis worden geoefend met behulp van audio en videomateriaal.

Het allereerste optreden zou op donderdag 8 oktober 2020 zijn tijdens de Grote Middagoptocht rond het Alkmaars Ontzet. De organisatie heeft laten weten dat de meeste festiviteiten rondom het Alkmaars Ontzet worden gecanceld alsook de genoemde optocht. Drumdemand werd door een aantal organisaties uitgenodigd om evenementen op te luisteren.

De pijlen zijn nu gericht op een eerste optreden in november 2020 tijdens de Castle Christmas Fair in Velsen georganiseerd door Holland promotions uit Alkmaar. Voor dit evenementenbureau wordt donderdag 25 juni een promo video gemaakt in de nieuwe kostuums.

Fred Knijn, f.s.m.knyn@ziggo.nl