Afgelopen pinksterweekend verbleef Edelweiss in het Belgisch Limburgse plaatsje Hamont-Achel waar het tweejaarlijkse mars- en show evenement der Lage Landen plaatsvond. Zaterdagavond gaf Edelweiss op het altijd fraai ingerichte marktplein dat werd omgetoverd tot een heus openluchttheater haar show ten beste tijdens de internationale taptoe. Dit was de primeur van de nieuwe show waarmee Edelweiss dit seizoen op de taptoevelden te zien zal zijn. De show met de titel ‘het zwarte goud’ is een verwijzing naar de sluiting van de laatste steenkolenmijnen, dit jaar 50 jaar geleden en een muzikaal eerbetoon aan de voormalige Mijnstreek. De show werd zeer goed ontvangen door de 1500 betalende toeschouwers.

Op maandag nam het korps deel aan diverse wedstrijdonderdelen. Voor het eerst sinds het bijna 65-jarig bestaan van Edelweiss namen de slagwerkers deel aan het onderdeel Mars. De drumband wist meteen een gouden bokaal met lof van de jury te behalen door 94,05 punten te scoren van de maximaal 100. Dit bleek ook nog eens het hoogste aantal punten over twee wedstrijd dagen te zijn in de middelbare afdeling waardoor de overall prijs ook naar Edelweiss ging.

Daarna was het de beurt aan het voltallige korps om zich op te maken voor het onderdeel mars en concert. Edelweiss behaalde ook hier de hoogste onderscheiding in de hogere afdeling met maar liefst 94,73 punten. Met trots kijken de 55 muzikanten terug op een zeer geslaagd weekend en mogen Edelweiss én de drumband zich Kampioen der Lage Landen noemen. Op de terugreis werd er al flink gefeest in de bus. Bij thuiskomst wachtte een warm onthaal bij het clublokaal.