Ron Hardin Visual Captionhead van Carolina Crown komt naar Nederland en zal een hele dag aan de slag gaan rond het thema Visual. Hij zal daar onder andere een sessie geven speciaal voor leden van Showbands, Marchingbands, Indoor Percussion en Indoor Winds over hoe je nu echt beter gaat lopen. Hij zal de technieken die hij heeft toegepast op Carolina Crown maar ook bij groepen als Santa Clara Vanguard en Blue Devils laten zien en demonstreren. Jij als lid gaat ervaren wat leden van befaamde showbands mogen ervaren. Vaak gekopieerd maar nu van de meester zelf onderricht krijgen is uniek in Nederland. In de eerste workshop wordt er gewerkt aan de basis waarbij je getraind wordt op welke manier je goed kunt lopen en kunt spelen. Welke houding hoort daarbij? Er wordt ingegaan op de technieken specifiek voor Brassleden en specifiek voor Percussionleden. In de tweede workshop gaat Ron een stap verder zeg maar The Next Level. Daar gaat hij ook op het onderdeel ‘Movement’ in. Dit is echt de volgende stap op de ladder. Hier zal je ervaren hoe dit wordt aangeleerd bij show van Carolina Crown die hier bekend om staat en Santa Clara Vanguard. In de derde workshop ben je een onderdeel zijn van een visual ensemble waarbij Ron aan staffleden laat zien hoe je nu een ensemble cleaned op het veld. Jij gaat ervaren hoe precies dit werkt en wat er van jou als lid verwacht wordt,

Deze ervaring mag je natuurlijk niet missen. Je mag meedoen, dan leer je het meest natuurlijk, maar je mag ook aan de kant meekijken hoe hij aan het werk gaat.

Deze dag vindt plaats op zondag 25 februari 2018 en duurt van 10.00 – 17.00 uur. De kosten zijn in de voorverkoop € 12,50 per workshop en meedoen aan alle drie kost € 25,00. Besluit je op de dag zelf dan zijn de kosten € 15,00 per workshop en meedoen aan alle workshops kost dan € 35,00. De komende week start de inschrijving dus hou de site en social media van CGN in de gaten.

Deze workshops maken deel uit van een Technische dag rond het thema Visual en Effect met naast de genoemde ledenclinics ook ledenclinics voor Color Guard, Majorettegroepen, Twirlgroepen, Marchingbands, Showbands en drum & bugle corps onder leiding van de clinicians Michael Gaines, Ron Hardin, Becca Sullens en Mike Anderson.

Voor staffleden is er een apart programma. Hierover komt later meer info online.  

CGN is onderdeel van de KNMO