Home Bloemencorso Eelde

  Bloemencorso Eelde

  650
  0
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 02/09/2023
  00:00

  Locatie
  festivalterrein Mozartweg

  Categorie├źn


  Het rijdende Bloemencorso Eelde is op zaterdag te aanschouwen op een vastgesteld parcours. Er vindt een rondgang plaats net buiten het centrum van Eelde. De optocht start om ongeveer 14:30 uur en bestaat uit veertien prachtige corsowagens, een keur aan gerenommeerde korpsen en deelnemers aan de reclamekaravaan. Centraal punt in het Bloemencorso Eelde is het festivalterrein aan de Mozartweg, gesitueerd om de Else van de Laanhuisvijver. Hier bevinden zich tribunes, een corsomarkt, een feesttent en bovendien allerlei activiteiten voor kinderen.

  Uiteraard is hier ook een groot aantal gelegenheden dat voorziet in een hapje en drankje. De rondgang kent twee rondes, waarbij tijdens de tweede ronde de gewonnen prijzen op de corsowagens zichtbaar zijn. Vele bezoekers wisselen tussen de rondes van weggedeelte, zodat men beide kanten van de corsowagens kan aanschouwen.

  Na de twee rondgangen worden de corsowagens in een lange rij geplaatst op het festivalterrein aan de Mozartweg, alwaar ze op detailniveau kunnen worden bekeken. Rond 18:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de Beethoventent op het festivalterrein. Hier worden ook de Publieks- en Figuratieprijs bekend gemaakt. De feestelijkheden op het festivalterrein eindigen op zaterdagavond om 22:30 uur met een spetterend vuurwerk, waarna het feest losbarst in de feesttent op het Kampje.

  Deelnemende orksten (o.v.b.)

  Show- en MArchingband VIOS – Mijdrecht
  March- en Showband Rheden – Rheden
  Mercurius Show- en Marchingband – Assen
  Marchingband DVS – Katwijk
  Junioren DVS – Katwijk
  Van Limburg Stirumband – Wezep