Home JeugdFestival Stiens

  JeugdFestival Stiens

  213
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 23/06/2018
  11:00 - 16:30

  Locatie
  Takostu muziekgebouw Stiens

  Categorieën


  Zaterdag is het weer zo ver. Opnieuw organiseert Muziekvereniging Takostu in samenwerking met de Friese Muziekbond OMF het jaarlijkse JeugdFestival. Al voor de zevende keer achtereen komen er Jeugdgroepen naar Stiens om zich te laten beoordelen door een vakjury. Ook dit jaar worden er weer nieuwe korpsen in Stiens verwacht. We hopen dat die Stiens ook volgende jaren op de agenda gaan zetten. Voor de jeugd is het een mooie kans eens andere kinderen muziek en show te zien maken. Grote kans is dat ze elkaar later weer eens tegenkomen op Taptoes of wedstrijden als ze doorgestroomd zijn naar de senioren. Daar werkt elke club aan, opleiden en doorstroom naar de hoofdmacht. Zo houden we met elkaar deze prachtige hobby in stand!.

  Op de wedstrijd agenda staan drie Kids korpsen die uitkomen in de KidsKlasse. Dat zijn de jongste groepen bij verenigingen die vaak net kennis hebben gemaakt met een instrument. De KidsKlasse is in Stiens bedacht, eigenlijk beginnen wedstrijden pas als kinderen wat ouder zijn. Mooi om te zien dat er veel kids inmiddels ook zijn doorgegroeid en meedoen in de JeugdKlasse.

  Deelnemers
  KidsKlasse: KidsKorps Showband Urk, Kidz KTK Kampen en Kidskorps Takostu.

  JeugdKlasse: Jeugdband Crescendo Opende, Jeugdband Takostu Stiens en Jong Damiate Haarlem

  Jong Pasveer, overall winnaar van vorig jaar laat zich beoordelen in de basisklasse maar doet niet mee in de competitie.

  De jury bestaat uit Jelle Roeper, René Leckie en Edwin Beens. Deze heren zijn van alle markten thuis en zullen met frisse blik een kritisch positief oordeel geven. Speaker voor het JeugdFestival is Grietina Nowee. We beginnen op het kunstgrasveld om 11.00 uur, toegang is gratis !