Home Muziekfestival Delfzijl 2018

  Muziekfestival Delfzijl 2018

  399
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 29/09/2018 - 30/09/2018
  Hele dag

  Locatie
  Centrum Delfzijl

  Categorieën


  Muziekfestival Delfzijl 2018 met meer dan 800 deelnemers
  Op zaterdag 29 en zondag 30 september as. wordt de achtste editie van het Muziekfestival Delfzijl gehouden in het centrum van Delfzijl. Meer dan 800 blaas- en slagwerkmuzikanten en meer dan 30 verschillende orkesten/fanfares/showkorpsen/bands etc. uit Nederland en Duitsland zullen in drie gratis toegankelijke programma-onderdelen optredens verzorgen. Met concerten, shows en dweiloptredens komt de grote variatie van blaas- en slagwerkmuziek aan bod. 
   
  Zaterdagmiddag 29 september – concerten en streetbands
  Op zaterdag 29 september begint om 13:00u het middagprogramma met optredens van orkesten/fanfares/slagwerkensembles en streetbands uit de provincie Groningen op vele verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. Naast de muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard) nemen deel de steelband van Gruno’s Postharmonie uit Groningen, de fanfare van Concordia Middelstum, de fanfare van Amicitia uit Nuis/Niebert, de fanfare van Opwaarts uit Uithuizen en het accordeonorkest Neptunus. Daarnaast zijn er optredens van het Ommelander Saxofoonkwartet, kan worden deelgenomen aan een djembé-workshop van het IVAK bij de Centrumkerk en houdt Stichting IVAK open huis in de Centrumkerk, waarbij cultuuraanbieders uit de DAL-regio zich presenteren en bezoekers kunnen kennismaken met instrumenten en docenten.  
   
  Zaterdagavond 29 september – grote muziekshow
  Op zaterdagavond vindt op het Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Het voorprogramma begint om 19:15u met dweilorkest De Boljeiers uit het Friese Tijnje. Om 20:00u begint de muziekshow met een muzikale opening waarna er optredens zijn van zes gerenommeerde showkorpsen. Dit zijn AMIGO uit Leiden, Jong Advendo uit Sneek, Juliana uit Amersfoort, Rijnmondband uit Rotterdam, Spielmannszug Rödemis uit Husum (Duitsland) en de van Limburg Stirum Band uit Wezep. De muziekshow wordt afgesloten met een grote finale. Na afloop is in Grand Café het Lokaal aan het Molenbergplein de afterparty. 
   
  Zondag 30 september – Delfzielster Dweildag
  Op zondagmiddag 30 september vindt vanaf 12:30u de Delfzielster Dweildag plaats. Dertien dweilorkesten gaan het centrum van Delfzijl muzikaal op de kop zetten en gaan strijden om prachtige prijzen in de wedstrijd- en leutklasse. De Delfzielster Dweildag wordt een bonte middag muziek met een grote braderie en koopzondag. De Delfzielster Dweildag eindigt met de finale en prijsuitreiking bij het Lokaal op het Molenbergplein vanaf 17:00 uur. 
   
  Start verkoop tribunekaarten
  Alle onderdelen van het Muziekfestival Delfzijl zijn gratis toegankelijk, ook het avondprogramma op de zaterdag. Voor het avondprogramma is een tribune beschikbaar op een deel van het Molenbergplein. Alleen voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding gevraagd. Kaarten voor de tribune zijn vanaf woensdag 5 september verkrijgbaar via de website en in Delfzijl bij Cigo Delfzijl (Schoolstraat 6) en Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21). Op zaterdag 29 september zijn tribunekaarten ook ‘s middags in het centrum van Delfzijl verkrijgbaar bij het verkoop- en informatiepunt op het kruispunt Poststraat/Landstraat (zolang de voorraad strekt).  
   
  Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2018 is te vinden op www.muziekfestivaldelfzijl.nl