Home Pleintaptoe | Leiden

  Pleintaptoe | Leiden

  2003
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 30/09/2017
  17:00 - 19:00

  Locatie
  Sporting Trigon

  Categorieën


  In 2017 hebben we de welbekende Pleintaptoe moeten verhuizen van de Garenmarkt naar de sportvelden van Sporting Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. Dit maakt de Pleintaptoe zelf niet anders dan anders. Want ook dit jaar wordt het publiek weer getrakteerd op een mooi scala aan muzikaal talent. Niet alleen de Leidse Show- en Marchingband AMIGO maar ook onze Katwijkse vrienden Door Vriendschap Sterk, Advendo uit Sneek en TTH uit Hazerswoude zijn van de partij. Naast deze seniorenorkesten tonen ook de junioren van deze verenigingen hun muzikale skills. Dat we hier in Leiden een goede show neerzetten, blijft wel uit het feit dat een aantal van deze muziekverenigingen ook te bewonderen zijn op het prestigieuze Wereld Muziek Concours te Kerkrade.

  Show- en Marchingband AMIGO – Leiden 

  Sinds het ontstaan in 1995 heeft Show- en Marchingband AMIGO een enorme groei doorgemaakt. In 2013 eindigden ze als debutant op de 7e plaats in de ranglijst van het Wereld Muziek Concours en ook dit jaar staan zij weer op deze lijst. Met hun show Roller Coaster nemen ze ons mee in de achtbaan van de muziek.

  Christelijke Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk – Katwijk 

  Door Vriendschap Sterk is het pareltje van Katwijk. Deze Christelijke Muziekvereniging met alleen mannen is één van de toporkesten op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit orkest staat bekend om hun prachtige polka’s en strakke showfiguren. Ze zullen je versteld laten staan wat muziek met een mens kan doen.

  Advendo – Sneek 

  Advendo Sneek onderscheidt zich met hun snelle en creatieve figuren van andere showorkesten. Zij tillen marcheren naar een volgend niveau en laten het publiek verbaasd staan. Zij zijn een graag geziene gast op taptoes en concoursen en mogen hier in Leiden dan ook niet ontbreken!

  Drumfanfare TTH – Hazerswoude

  Tamboer- en trompetterkorps TTH laat het publiek op onze Pleintaptoe een ongekende ruimtereis maken met zijn galashow To the Stars and beyond. Laat je meevoeren door deze prachtige show door het heelal en keer voldaan weer veilig terug op Moeder Aarde!

  Mystery guest 

  Dit jaar hebben we een mystery guest. Uiteraard kunnen wij hier nog niets over loslaten, maar we kunnen wel garanderen dat het een muzikale topper is…

  Voorprogramma: Stageband AMIGO Leiden

  Bron: http://3october.nl/programma/pleintaptoe

  AMIGO Leiden
  www.amigo-leiden.nl | Show- & Marchingband AMIGO bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan al op vele nationale en internationale evenementen haar gezicht heeft laten zien. Zo is zij, soms meerdere malen, te gast geweest bij The Belfast Tattoo, The Glasgow Tattoo, Tattoo Saint Quentin, de Nationale Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam en tijdens de succesvolle Deutsche Musikparade en op de Internationale Taptoe Denemarken. Ook heeft de Show- & Marchingband vele mooie marsoptredens verzorgd, zoals tijdens de Nationale Veteranendag in Den Haag en het bekende bloemencorso in Zundert. Naast de vele buitenlandse optredens is Show- & Marchingband AMIGO ook een graag geziene gast in haar thuisstad Leiden, onder andere tijdens de 2/3-Oktober festiviteiten (Leidens Ontzet). De Show- & Marchingband mag zich trots rekenen met een zeer professioneel instructieteam. De jonge en zeer getalenteerde dirigent, arrangeur én muzikaal leider Dennis Hazenoot is op dit moment verantwoordelijk voor het gehele muzikale repertoire. Hij heeft het orkest de laatste jaren naar een hoger niveau weten te brengen. De tamboersectie staat onder leiding van Sander Bergman, tevens tamboer van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De verantwoordelijkheid voor de marsexcercitie en show is ook in handen van Sander Bergman. De show choreografie is toebedeeld aan Ivo de Soet. Hij is de man die het orkest de fijne kneepjes van het showvak aanleert. Met dit krachtige instructieteam hoopt het orkest zich nog beter te kunnen profileren als een waardig orkest dat garant staat voor prestaties van hoge kwaliteit. AMIGO Leiden heeft naast de Show- & Marchingband ook een succesvolle Stageband.