Veel Klundertse verenigingen houden elk jaar in januari een Nieuwjaarsborrel, of komen op een andere manier bij elkaar om het begin van het nieuwe jaar te vieren. Op zaterdag 12 januari gebeurt dit op een wel heel bijzondere manier in De Stad Klundert, waar twee bekende muziekverenigingen samen een concert organiseren.

Divers
Klundert kent twee slagwerkgroepen die al jaren verschillende concerten en evenementen door het hele land – en daarbuiten – opluisteren met levendige muziek. Er gaat echter niets boven een optreden in de eigen, geliefde stad Klundert, en voor het eerst bundelen Slagwerkgroep Avant-Garde en Slagwerkkorps Oranje Garde hun unieke krachten in een gezamenlijk Nieuwjaarsconcert: Gardes in Concert.

Ondanks dat beide slagwerkverenigingen zijn, zult u zich verbazen over de zeer verschillende stijlen van deze twee ensembles. Avant-Garde en Oranje Garde zullen tijdens dit speciale Nieuwjaarsconcert laten horen hoe divers slagwerk kan zijn. Laat u deze avond meeslepen door de bijzondere showelementen en de verrassende klanken, versterkt door de excentrieke akoestiek van De Stad Klundert.

Avant-Garde
U kunt dit Nieuwjaarsconcert zowel naar de jeugdgroep als de gevorderde groep van Slagwerkgroep Avant-Garde luisteren, waarbij afwisselend werken worden gespeeld met alleen ongestemd slagwerk, zoals de trommel en de triangel, maar ook muziekstukken met melodisch slagwerk zoals xylofoon en klokkenspel. Daarnaast zullen de groepen van Avant-Garde ook samen hun muzikale kunsten ten gehore brengen.

Oranje Garde
Bij Oranje Garde wordt voornamelijk gebruik gemaakt van ongestemd slagwerk, maar weet dit met de diverse instrumenten en technieken verrassend in te vullen. Jeugd en volwassenen spelen bij Oranje Garde zowel apart van elkaar, maar ook samen. Ook zult u verrast worden door een bijzondere act door een selectie van deze muzikanten. Verder brengt Oranje Garde deze avond de primeur van de muziek van haar nieuwe taptoe show en laten zij natuurlijk ook een klein stukje marcheerwerk zien.

Het concert vindt plaats op 12 januari 2019 in De Stad Klundert, Molenstraat 33 in Klundert en vangt aan om 19:30 uur. U hoeft geen entree te betalen! Na het concert kunt u de muzikanten en elkaar onder het genot van een drankje begroeten tijdens de gezamenlijke Nieuwjaarsborrel.