De slagwerksectie van de Marchingband van DVS gaat van 8 tot en met 11 november een ultieme poging doen om het wereldrecord onafgebroken roffelen te brengen op 70 uur. Het huidige record staat op 64 uur door de tamboers van de wereldberoemde Royal Marines uit Engeland. De opbrengst van deze wereldrecordpoging is geheel bestemd voor het nieuwe uniform van de Marchingband.

Amerik Schuitemaker en Dimitri van Iterson, twee tamboers van de Marchingband, zijn vanaf het begin betrokken bij de organisatie van het evenement. Hoe kwam het initiatief tot stand? Schuitemaker: “Het begon allemaal bij de beslissing dat de Marchingband toe is aan een nieuw uniform. Het oude uniform is niet meer in goede staat en dat betekent een grote uitgave voor onze vereniging. Iedereen werd gevraagd om mee te denken hoe we dit bedrag bij elkaar kunnen sparen. Als tamboers wilden we iets bijzonders doen, iets dat past bij de geweldige award voor Best Percussion die we vorig jaar tijdens het WMC hebben verdiend.”

Van Iterson vult hem aan: “In 2023 bestaat DVS ook nog eens 70 jaar en bedachten we met elkaar een geweldige uitdaging voor onze sectie en een mooie actie voor onze club: we willen met onze slagwerksectie het bestaande wereldrecord onafgebroken roffelen op 70 uur gaan zetten. Dat staat nu op 64 uur door de tamboers van de wereldberoemde Royal Marines. We willen op 11 november, de zaterdag vlak voor onze verjaardag op 14 november, dan ook de 70 uur eindigen om 19:53 uur, wat het oprichtingsjaar van DVS symboliseert!”

Schuitemaker legt uit hoe deze actie geld kan genereren voor het nieuwe uniform: “Je kunt ons op verschillende manieren helpen. Sommige mensen willen ons sponsoren per geroffeld uur. Dat kan al met een klein bedrag. Je kunt kiezen om € 0,10, € 0,25, € 0,50 of € 1,00 per uur te sponsoren. Via de webshop van DVS kun je jezelf aanmelden en aangeven met welk bedrag je wilt sponsoren. Achteraf krijg je een betaalverzoek met het definitieve bedrag. Andere mensen willen ongeacht hoe lang we roffelen gewoon een bedrag storten. Dat mag natuurlijk ook. Dat kun je doen via Whydonate. Alle info staat op de website van DVS!”

Van Iterson: “De hele recordpoging wordt dag en nacht uitgezonden via YouTube, iedereen die ons sponsort of een donatie doet aan deze actie ziet zijn als dank zijn naam diverse keren voorbijkomen als dank-je-wel. Bedrijven kunnen ook reclame maken tijdens de live-uitzending. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@dvskatwijk.nl en krijgen dan een overzicht van alle mogelijkheden.”

Schuitemaker roept het publiek om het slagwerk te sponsoren. Wij zijn hard in training en gaan proberen om iedereen te verrassen met een prachtig nieuw wereldrecord!”.