Al een aantal jaren heeft Muziekvereniging Rotterdam aan Zee een vriendschappelijk contact met de Tendring Brassband uit Harwich. Vanzelfsprekend nodigden zij deze muzikale vrienden uit in het jubileumjaar voor een memorabel muzikaal weekend: ‘Bands across the Sea’
 
Zaterdagmorgen arriveerden de muzikanten uit Harwich met hun burgemeester en wat familieleden in Hoek van Holland. Op het terrein van SV de Waterweg werden zij ontvangen door de leden van RAZ en werd gezamenlijk ontbeten. De meeste gasten werden daarna meegenomen naar de gastgezinnen waar zij zouden verblijven. Rond het middaguur vertrok men naar Delft voor een stadwandeling en wat ‘vrije tijd’. Aansluitend ging men naar Naaldwijk waar beide orkesten na een korte repetitie optraden in een tent op het Wilhelminaplein. Het evenement Podium Westland was een mooie gelegenheid om zich te laten zien en horen en veel mensen, binnen en buiten de tent, genoten van de diversiteit aan muziekstukken die door beide orkesten ten gehore werd gebracht.

Op het terrein van SV de Waterweg werden ondertussen de voorbereidende werkzaamheden verricht voor een gezellige barbecue voor leden en gasten. Deze bbq werd aangeboden door de Hoekse bezorgslager. Een smakelijke start van een gezellige avond met verschillende activiteiten, waaronder een muzikale ‘pubquiz’. Het bleef nog lang gezellig….
De volgende morgen was iedereen opnieuw paraat voor een ontbijt. Hierna werd de gasten een rondvaart aangeboden op een ‘Westlander’ door het Westland en Midden Delfland. Een aantal leden vergezelden hen op deze zonnige tocht. Na de lunch maakte men zich op voor een optreden aan de Koningin Emmaboulevard.

Om 14.30 uur startte de Show & Marching Band met hun optreden. Zij presenteerden onder leiding van hun Drum Major Rico Bleije hun taptoeshow ‘Centennium’ waarin het publiek bekende hits uit verschillende jaren herkende. Ruim 200 toeschouwers hadden zich op stoelen en kleden verzameld. Zij genoten vervolgens in de zon van het Jeugdorkest van de vereniging die met hun dirigent Martin Aalbregt nummers brachten die, zoals Aalbregt aangaf, in overleg met de leden zelf gekozen worden.
Toen was het de beurt aan de Tendring Brassband. Dirigent Anthony Sanders vertelde geanimeerd over de muziekstukken die werden gespeeld. Uitleg was er ook over de instrumenten. De Brassband kent een grote, diverse blazerssectie wat zorgt voor een andere muzikale ‘kleur’. Maar eentje die ook zeer gewaardeerd werd, gezien het applaus voor de band aan het eind van hun optreden. 
Hierna speelde de Concert Band, onder leiding van Peter Habraken, nog enkele werken die toeschouwers vaak bekend in de oren klonken. In de zon genoten jong en oud zo van bijna 3 uur muzikaal plezier. De burgemeester van Harwich bedankte RAZ voor de gastvrijheid en bood het orkest een ingelijste foto van Harwich en omgeving aan. Voor de laatste twee werken van het optreden voegden de leden van Tendring Brass Band zich bij de Concert Band en zo werd de muzikale middag afgesloten met een orkest van ongeveer 80 personen.

Ter afsluiting was er op het terrein van SV de Waterweg een ‘Hollandse frituurwagen’ met snacks die bij de Engelse gasten goed in de smaak vielen. Na bedankjes over en weer was het tijd om in te checken bij Stena Line en de gasten uit te zwaaien. De organiserende commissie van RAZ heeft veel werk verzet maar kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend, top! Een hartelijk dank ook aan de sponsors, SV de Waterweg, alle vrijwilligers en leden!

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee heeft zich weer van haar gezellige en muzikale kant laten zien. Dat zal in dit jubileumjaar vast nog meer gebeuren!
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Rotterdam aan Zee? Volg hen op Facebook of via de internetpagina www.rotterdamaanzee.nl