In het Pinksterweekend tufte Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss een uurtje met de touringcar naar Belgisch Limburg. In Hamont-Achel net over de grens ter hoogte van het Brabantse Budel organiseerde men opnieuw de tweejaarlijkse Mars- en showwedstrijden der Lage Landen met deelnemers uit België, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Voor Edelweiss betekende dit de eerste wedstrijd na de topprestatie op het WMC al weer bijna een jaar geleden. In dat jaar heeft het korps diverse mutaties ondergaan. Zoals vaak het geval is na een zeer intensieve WMC periode zijn er leden gestopt, maar kwamen er ook nieuwe leden bij. O.a. enkele jeugdleden in opleiding beleefden vandaag hun vuurdoop. Het inpassen van nieuwe (jeugd) leden vergt tijd en geduld van een instructieteam. Dus waren de instructeurs en leden ook wel benieuwd naar de bevindingen van de internationale jury in Hamont. Edelweiss mocht vandaag in twee disciplines aantreden. Rond de klok van 14.00 uur marcheerde het korps de markt van Hamont op voor de voorstelronde. Als laatste korps in een blok van vijf optredens startte Edelweiss op de het onderdeel Mars/Concert. In concertformatie bracht men de werken “Alpenfreude en Blue Bird” ten gehore

Pas rond de klok van 17.00 uur marcheerde Edelweiss weer het marktplein op en deze keer voor de discipline Mars. Ook hier eerst weer een voorstelrondje en daarna maakte Edelweiss haar opwachting als derde korps in een blok van vijf korpsen met het werk “Reflexion”. Na alle optredens was het de hoogste tijd voor de proclamatie oftewel de prijsuitreiking. Edelweiss mag – niet voor het eerst – erg trots zijn op het puntenaantal dat de jury voor haar optredens gaf. Het mars/concertwerk kreeg 91,28 punten en voor de mars had de jury 90,45 punten over. Dus twee keer Goud met onderscheiding of Cum Laude zoals men het in Vlaanderen zegt. Met recht kan gezegd worden dat er een gouden regen neerdaalde in Heksenberg. De jeugdige leden kregen een groot compliment van de juryleden en dat vormt uiteraard een solide basis om verder op te bouwen. De organisatie had het weer prima voor elkaar. De stralende zon en een heel sfeervol marktplein met volle tribunes en dikke rijen toeschouwers op de staanplaatsen vormden de andere ingrediënten voor drie dagen vol mars, show en een taptoe met een enthousiast publiek.

Na de grote finale en de afmars stapte Edelweiss vermoeid, maar voldaan in de bus voor een korte reis naar Nederlands Limburg waar op dat moment de regen met bakken tegelijkertijd uit de lucht viel, maar daar maalde niemand om.