Op 23 en 24 november jl. heeft Show- en Marchingband K&G uit Leiden, deelgenomen aan de Birmingham International Tattoo. Dit is de grootste indoor taptoe in het Verenigd Koninkrijk. De Leidse muzikanten zien het als een grote eer dat met de succesvolle show ‘Another Night At The Opera’ aan deze prestigieuze taptoe kon worden deelgenomen.
K&G verkeerde in goed muzikaal gezelschap van diverse Europese beroepsorkesten zoals Her Majesty’s Royal Marines uit Engeland, La Musique des Troupes de Marine uit Frankrijk, The Band of the Polish Army uit Polen, en de The Combined Pipes and Drums uit Engeland.

Op vrijdag 22 november vertrok het orkest en via Calais arriveerde men in de vroege avond in Birmingham. Op zaterdag volgde een generale repetitie en aansluitend met de overige orkesten, de repetitie voor de finale. Door het echte Engelse militaire karakter van de taptoe verliepen de repetities ontspannen en vlot. Alle orkesten stonden mooi uitgelijnd in de Arena. Zelfs het salueren van de maîtres werd gerepeteerd om dat allemaal strak en gelijktijdig doen.

‘s Middags volgde de eerste taptoe en was K&G de hekkensluiter. Na de aankondiging startte de show en de gedrevenheid van het orkest spatte eraf. Dit was ook goed te merken aan het publiek: ieder moment dat er maar een kleine stilte viel wilde het publiek applaudisseren. Na het geweldige slot met Nessun Dorma, (een ‘kippenvelmoment’) barstte het applaus echt los. Het publiek was uitzinnig en bleef applaudisseren en schreeuwen. Met een mooie strakke afmars verliet de show- en marchingband onder luid applaus de Arena. Op zondagmiddag werd tijdens de tweede taptoe het huzarenstukje van zaterdag nog eens herhaald en ook nu weer was het publiek zeer uitbundig. Het management van K&G mocht na afloop vele complimenten ontvangen. De organisatie was dermate enthousiast dat zij uitkijken naar een volgende samenwerking! ‘In Birmingham hebben ons visitekaartje afgegeven’ aldus Eric Meijers namens het management van K&G.