Zaterdag 25 november wordt de Holland Winter Taptoe gehouden in het Landstede Theater van de Sport, Hogeland 10 in Zwolle. Voor deze vierde editie komen vijf uitstekende showkorpsen naar Zwolle om een gevarieerde, aantrekkelijke taptoe te presenteren.

De taptoe wordt geopend met een muzikaal intrada, waarna kan worden genoten van 6 uiteenlopende themashows, uitgevoerd door muziekkorpsen in diverse prachtige uniformen. De Deltaband uit Vlissingen komt naar Zwolle om hun show “Under the Sea” te laten zien en horen. Deze show zit vol bekende muziek over de zee. Ook presenteren zij een vrolijke Franse show met bekende Franse muziek in Franse kledij.

Een van de topbands van Nederland is het Kamper Trompetter Korps. Zij brengen tijdens deze taptoe vol emotie hun intense show “Carpe Diem”. Een andere bijzondere showband is Excelsior uit Renkum. Zij nemen het publiek mee in hun indrukwekkende show over de “Airborne”, waarin de operatie Market Garden centraal staat.

Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden zal hun mooie show “Concert ‘O” uitvoeren. Herkenbare klassieke muziek in een verrassend nieuw jasje. Natuurlijk ontbreekt ook de Zwolse showband Jubal niet. Met de show “24 – A Day in a Big City” weten zij ongetwijfeld het publiek te boeien.

De taptoe wordt traditioneel afgesloten met een finale waarin alle 200 muzikanten gezamenlijk musiceren. Gespeeld worden onder andere een mooie koraal, het bekende Schotse Highland Cathedral en een mars.

De show wordt ondersteund door kleurrijke verlichting. De presentatie is in handen van Susan Boon. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur inclusief een korte pauze. De locatie is open vanaf 19.30 uur.

De entreeprijzen zijn vanaf 12 euro en voor kinderen t/m 12 jaar 6 euro. Kaarten zijn vanaf heden te koop aan de balie van de taptoe locatie en op de website www.taptoe.info. Voorafgaand aan de taptoe zijn er vanaf 19.30 uur ook nog kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Meer informatie over de taptoe is te vinden op de website www.taptoe.info.