St. Sebastianus Gendt pakt de rustige Coronatijd aan om Machiel van der Stelt toe te voegen aan het instructieteam. Hij zal de choreografie en exercitie voor zijn rekening nemen. Hiermee werkt de vereniging toe naar een slagvaardige toekomst en het 525-jarig bestaan in 2024.

De keuze om met Machiel in zee te gaan was een hele logische: hij past precies in het straatje van het historisch militaire plaatje dat St. Sebastianus wil uitdragen. Slagwerkinstructeur Ed van Kommer is al vele jaren betrokken bij de vereniging en vorig jaar werd Rudy Böhmer aangesteld als algeheel muzikaal leider. Samen met hen gaat St. Sebastianus een bijzondere samenwerking aan, want de drie heren hebben allemaal een militaire achtergrond. Echter wel ieder bij een ander legeronderdeel, waardoor er binnen de vereniging al werd gegrapt dat ze nu mooi “Te land, ter zee en in de lucht” compleet hebben.

Machiel kan al meteen vol aan de bak. St. Sebastianus is achter de schermen met een denktank volop bezig met diverse projecten. Zo zijn er nieuwe shows in ontwikkeling voor zowel de Show&Marchingband als het Schuttersgilde met een exercitiepeleton. Het exercitiepeleton zag het levenslicht in het begin van de corona pandemie. Best opmerkelijk als je bedenkt dat ondanks dat bijna het hele sociale leven plat ligt, St. Sebastianus het toch voor elkaar weet te boksen om de vereniging uit te bereiden. De ervaring die Machiel heeft opgedaan bij de Nationale Taptoe Ahoy Rotterdam komt op dit onderdeel zeker van pas. Verder staat er nog van alles op het programma om naar toe te werken zodra de coronamaatregelen het toelaten, zoals de militaire parades in Basel en Oslo, diverse concoursen en het WMC.

Het grootste project dat nog op stapel staat is het 525-jarig bestaan van St. Sebastianus Gendt in 2024. Ook hier zijn de Sebastianus denktank en het instructieteam al volop over aan het brainstormen. Veel ideeën passeren de revue en kan nog alle kanten uit, dus blijf ons volgen op de Socials om op de hoogte blijven. Dat het groots aangepakt gaat worden om er een bijzonder evenement van te maken staat wel vast.