Home Evenementen Taptoe Jachthoornkorps Showband Urk deelnemer aan Aalbers-Taptoe Bemmel

Jachthoornkorps Showband Urk deelnemer aan Aalbers-Taptoe Bemmel

193
0

BEMMEL – Dit jaar keert Aalbers-Taptoe Bemmel terug op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Naast ESKA Bemmel, Show & Marchingband Jong Flora Band Rijnsburg en Rijnmondband Schiedam zal ook Jachthoornkorps Showband Urk deelnemen. Noteer de datum alvast in uw agenda, want het belooft weer een geweldige muzikale middag te worden: zaterdag 10 september 2022 in het centrum van Bemmel.

Al bijna veertig jaar is Showband Urk een enthousiaste ambassadeur van de jachthoorn, een steeds zeldzamer instrument in Nederland. Deze hoorn, die fier schuin omhoog wordt bespeeld, heeft een typische warme, natuurlijke klank. Van oudsher spelen jachthoornkorpsen veel jagersmarsen en deze traditie houdt Showband Urk graag in ere, maar dan wél gecombineerd met nieuwe, innovatieve composities die de uiterste mogelijkheden van een jachthoornbezetting opzoeken. Een vlot tempo en strakke mars exercitie zijn al jaren hét handelsmerk van Showband Urk. Discipline en plezier gaan bij de muzikanten hand in hand. Het optreden in Bemmel wilt u dan ook niet missen.

Op zaterdag 10 september zal ESKA voor de 47e keer een Taptoe in Bemmel organiseren. Het programma begint al om 13.00 uur met een Streetparade door het centrum van Bemmel. Deze wordt vanaf 15.30 uur vervolgd met een voorprogramma op het gazon bij Kasteel de Kinkelenburg. Om 16.00 uur starten de showkorpsen met de optredens tijdens Aalbers-Taptoe Bemmel 2022.

Meer weten? Voor meer informatie kijk op www.taptoebemmel.nl of op www.eska.nl

Noteer de datum alvast in uw agenda/save the date!

ESKA Bemmel
Algemene informatie ESKA Bemmel BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2023 voor de 48e keer! Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting en het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel. Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website https://www.eska.nl