Dit jaar wordt voor de 26e keer het Quando la Banda Passo  festival georganiseerd in San Felice Sul Panaro in Italie. De laatste jaren is daar het WBC, oftewel de World Band Challenge aan toegevoegd. Dit jaar is het de taak van Jong Advendo uit Sneek om de Nederlandse eer te verdedigen tijdens deze wereld wedstrijd. Al veel korpsen zijn hen voorgegaan, uit Nederland o.a. Showband Marum, Dindua Oldekerk, Jong K&G, Pasveerkorps, Jong Pasveer, Irene Ede, Advendo Sneek, Beatrix Hilversum, Jubal Dordrecht, Bicycle showband Crescendo, Kamper Trompetterkorps, Takostu Stiens, en vele anderen.

Uit de gehele wereld is belangstelling voor dit festival, regelmatig zijn er naast de bands uit Europa bands uit Aziatische landen die deelnemen, o.a. uit Indonesië, Maleisië, Thailand, maar ook uit de USA, zo hebben the Blue Devils al twee keer deelgenomen.

Volgens Agostino Molinari, de Italiaanse organisator en Piet van Houten ( Nederland), die ook al jaren aan dit festival is verbonden, is er deze 26e keer opnieuw sprake van een echte World Band Challenge. Naast Jong Advendo,  het korps dat Nederland vertegenwoordigt, zijn er bands uit Thailand, Oekraïne, Oostenrijk, en natuurlijk Italie zelf. Vanuit de USA zijn de Rangerettes uit Texas aanwezig. Zo zullen laten zien wat Precision Dancing is.

Vrijdagavond 5 juli is er om 21.00 uur een show in het stadion van San Felice sul Panaro, zaterdag 6 juli vindt de World Band Challenge plaats, na een grote parade in het historische centrum van Modena. De wedstrijd zelf begint ‘s avonds om 21.00 uur in het Stadio Atletica in Modena.

Mocht u nou toevallig in Italië zijn, dan is het zeker de moeite waarde om Jong Advendo te supporten in deze World Challenge.