Het Kamper Trompetter Korps heeft afgelopen weekend de titel weten binnen te slepen tijdens de ‘European Open Championships’ in Rastede, Duitsland. Het KTK nam deel aan het muziekfestival op 2 en 3 juli met haar nieuwe show ‘Lift Up’. Tijdens de finale werd met een prachtige score van 89.33 punten de beste score neergezet.

De leden van het KTK gingen op zaterdag naar Duitsland en mochten diezelfde avond aantreden tijdens de prelims. Met een fijne sound en een sterk uitgevoerde choreografie gaf het KTK al snel haar visitekaartje af. Tijdens deze kwalificatieronde wist het KTK met een score van 88,67 punten de hoogste score neer te zetten gevolgd door showband Irene uit Ede (85,50 punten).

Scores dichter bij elkaar tijdens finale
Op zondag stond de finale van het festival op het programma en hier mocht het KTK als laatste deelnemer in haar divisie aantreden. Met de ervaring van de uitvoering tijdens de vorige avond wist het KTK ook tijdens de finale een verrassend en mooie show neer te zetten. Het publiek werd erg enthousiast van het KTK en ook de jury bleek onder de indruk. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat het KTK zich iets verbeterd heeft ten opzichte van de prelims en werd er een prachtige score van 89,33 punten behaald. Directe concurrent Irene uit Ede kwam nog dicht in de buurt (88,00 punten) maar het KTK wist de jury iets meer te overtuigen.

Met een mooi en hoopgevend resultaat konden de leden van het Kamper Trompetter Korps weer naar Kampen afreizen. Hieronder volgt de eind ranking van de showdivisie:

  1. Kamper Trompetter Korps (89,33 punten)
  2. Showband Irene Ede (88,00 punten)
  3. Vejen Garden (86,33 punten)
  4. Fanfarenzug Strausberg (85,17 punten)
  5. Spielmannszug Rödemis Husum (84,17 punten)
  6. SG Fanfarenzug Potsdam e.V. (82,50 punten)
  7. Orkiestra Grandioso Radom (81,67 punten)
  8. Hettstedter Spielmannszug Blau Weis 191 (79,33 punten)
  9. Showband Jong-Holland Zwijndrecht (76,83 punten)