De Show and Marchingband van de Christelijke Muziekvereniging Kunst en Genoegen, beter bekend als K&G, bereidt zich van 24 tot en met 29 mei voor op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het orkest zal op 29, 30 en 31 juli deelnemen aan zowel de mars- als de showwedstrijden.

Inmiddels sieren 13 kampioensvaandels de grote repetitiezaal in het verenigingsgebouw in Leiden en is er de vereniging veel aan gelegen dit aantal, met de komende kampioenschappen in zicht, uit te breiden. De voorbereidingen op het WMC zijn ongeveer een jaar geleden gestart. Allereerst met een brainstormsessie over de naam van de nieuwe muzikale show en de te spelen muziek. Uiteindelijk is gekozen voor “The show must go on”. De muziek voor deze show is speciaal voor K&G gearrangeerd en georkestreerd door het instructieteam dat bestaat uit René Leckie, Jeroen Bron en Martijn Vogelaar. Ook Rik Boelee, die eveneens deel uit maakt van dit team, tekende deze keer weer voor de choreografie.

Ondertussen repeteert de Show and Marchingband zo’n 2-3 keer per week. Daarbij komen ook nog de wekelijkse repetities met de afzonderlijke secties van het orkest. Op 24 mei reist een gezelschap van ruim 100 personen af naar Bocholtz en neemt K&G zijn intrek bij de plaatselijke voetbalvereniging. Al vele jaren is er een uitstekende samenwerking met RKVV Sportclub ’25 en de plaatselijke middenstand. Tot en met zondag 29 mei wordt er gewerkt aan het perfectioneren van de show. Daarnaast is er ook de nodige tijd gereserveerd als voorbereiding op de marswedstrijden.

Première “The show must go on”
Ter afsluiting van deze voorbereiding, en als kers op de taart, zal het allernieuwste showproduct op zondagmiddag 29 mei om 14:00 uur worden gepresenteerd op het Vrijthof in Maastricht. Limburg heeft daarmee de primeur te pakken van een fantastische en imposante show die van de eerste tot de laatste minuut het publiek zal boeien. Dankzij de formidabele medewerking van de gemeente Maastricht is het K&G gelukt om tijdig
de benodigde vergunningen daarvoor rond te krijgen. De presentatie op het Vrijthof is tevens een eerbetoon van het orkest aan de grote schare K&G-fans in Limburg.