Onze eerste editie van KM-watchers is goed ontvangen. Zeker in Sneek, Leeuwarden en Stiens zijn de zenuwen verder opgevoerd. Verschillende watchers hebben dan ook al whatsappjes ontvangen over waarom ze in vredesnaam dat ene korps geen sterren hebben gegeven. Maar daar zijn we niet gevoelig voor! Vandaag dus onze voorspellingen voor de Marswedstrijden. En ondanks dat er een absolute topfavoriet is, blijkt de redactie toch ook nu verdeeld……….

Marvin Schaap
3*** K&G Leiden – Het vaandel is en blijft sowieso in Leiden. Iedereen schrok in het 2e WMC weekend wakker van Trommelgroep West Nederland. “Gaat zo’n clubje het WMC winnen??” Ja, misschien wel, want zij waren tot nu toe de beste. Maar diep van binnen hoop ik dat een échte Show- & Marchingband deze titel gaat pakken.. Dat kan er maar één zijn. Kunst & Genoegen uit Leiden, Zuid Holland, Nederland!

2** Trommelgroep West Nederland – Wat ik zojuist al zei, muziek makend Nederland schrok wakker. Iedereen was nog van slag na de ‘realistische bejurering’ en lagere scores, prompt.. Een héle dikke 90 punter dendert over iedereen heen. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de Basler technieken, al kan ik mij voorstellen dat vele dit appels met peren vergelijken vindt. Dames en heren, de hele muziek scene waarin wij leven is begonnen met deze trommels op het slagveld, hier is onze hobby ontstaan!

1* Floraband Rijnsburg – Ik geef Rijnsburg één ster op basis van één youtube video. Absoluut geen realistisch/eerlijke vergelijking met live try-outs die ik heb meegemaakt, maar toch heeft deze video laten zien dat die 2e plek in 2013 geen toevalstreffer was. Ik ben erg benieuwd naar hun live uitvoering van de Valdres Mars, die hebben we al eerder gehoord van March & Showband Rheden.

First Division – De junioren van DVS Katwijk gaan winnen. De jeugd heeft de toekomst, laten we deze jonge knapen aanmoedigen de titel binnen te slepen.

John van Alebeek
3*** DVS Katwijk – Ze hebben een mooie sound en willen nu de titel weer meenemen naar Katwijk.

2** – K&G Leiden – Ze hebben volgens mij de meeste focus op de show, die ze willen winnen.

1* Amigo Leiden – Hebben mooie mars en ik verwacht dat ze de score van 2013 willen verbeteren.

First Division – Jong DVS. Het is een ontzettend goede groep muzikale jongens.

Matthijs van Houten
3*** K&G Leiden – Geen twijfel mogelijk. K&G wint de mars met een sublieme score. Het vaandel hing al in Leiden en blijft dus ook in Leiden, want qua muzikaliteit kan er volgens mij niemand tippen aan de Leidenaren. Ook qua marstechniek, cadans, uitstraling en wilskracht is het goed voor elkaar.

2** DVS Katwijk – De mannen van DVS zijn ongetwijfeld getergd na hun vierde plaats in 2013. Hun grootste kans op een vaandel is op het onderdeel mars. Het jaagseizoen voor de groene jagers is dan ook geopend. En volgens mij kan DVS over een aantal dagen heel goed pieken. Aan hun basiskwaliteiten zal het niet liggen. Weten ze dat beetje extra ook te brengen?

1* Adest Musica Sassenheim – Werd in 2013 derde en zal ook nu hoog gaan scoren. Ook voor Adest geldt dat de Mars ze de beste kans biedt op een vaandel. Er zal dan ook vast veel tijd gaan zitten in het perfectioneren van het Marsoptreden.

First Division – Ik ben het helemaal eens met anderen dat er een Youth Division moet komen. De junioren van DVS mogen wat mij betreft het vaandel mee naar huis nemen.

Eervolle vermelding – Rijnmondband en Floraband staan niet in mijn top-3, maar ze zouden zomaar voor een verrassing kunnen zorgen. En ook TWN zal hoog in het klassement eindigen na hun fantastische optreden in het tweede weekend!

Edwin Gravekamp
3*** – K&G Leiden – Ik kan natuurlijk niet anders kiezen dan voor de S&MB Kunst & Genoegen. De mars voor dit WMC zit ramstrak in elkaar zowel als arrangement en choreografie. Dit vaandel gaat mee terug naar Leiden.

2** – Floraband Rijnsburg – Op het vorig WMC heeft Flora z’n kwaliteiten op dit wereldpodium al eens laten zien, ik denk dat ze het minstens weer zo goed gaan doen. Gebaseerd op wat ik links en rechts heb gezien moet dit te doen zijn.

1* – Trommelgroep West Nederland – deze mannen hebben al vroeg in deze wedstrijd de boel op scherp gezet…en het zou zo maar kunnen dat ze niet zo maar van deze score af te halen zijn.

First Division – De jeugd heeft de toekomst, ik denk dat Jong DVS in de First Division met de hoogste punten kampioen worden.

“One to watch” – Amigo Leiden, vorig WMC een verrassende debutant. Deze keer zien ze kansen om de gevestigde orde op dit onderdeel een beetje op te schudden. Ik verwacht veel van ze…dus wie weet, gaan ook zij voor een verrassing zorgen en hoog eindigen…hetzij buiten de top drie.

Piet van Houten
3*** K&G Leiden – Onvermijdelijk. Allereerst natuurlijk omdat ik wel moet, vanwege KM collega Edwin, grote man en K&G-er in hart en nieren. Maar ook omdat ik denk dat ze het gewoon weer flikken.

2** Trommelgroep West Nederland – Trommelgroep West Nederland heeft twee sterren afgedwongen. Door hun strakke exercitie en technisch op een hoog niveau musiceren. Twee omdat het net niet helemaal af was.

1* Floraband Rijnsburg – Ik zie dat een aantal KM teamleden voor de verrassing gaan: Amigo. Ik denk gewoon de Floraband, maar ik laat me graag verrassen.

First Division – Tja, en dan First Division, een buitenlander zou goed zijn, Hattstedt, maar of hun score genoeg is. Als het dan niet een buitenlands orkest wordt dan 3 sterren op de jeugd van DVS en daarbij een dringend appel op het WMC om de First Division in te ruilen voor een Youth Division.

Cor Vosseberg
Van de 49 deelnemers aan de Marswedstrijden World Division is het duidelijk: 46 komen niet in de top drie en dus ook niet in mijn top 3. Helaas krijgen we bij dit WMC geen recaps en dus kunnen we niet zien waarom TWN zo hoog heeft gescoord. Ik gok dus op de muziek richting 100 punten…

3*** DVS Katwijk – Wat mij betreft ook richting de 100 punten op muziek en iets beter uitgelijnd dan TWN, dus eerste in mijn ‘tombola’.

2** K&G Leiden – Heel- en heel goed, maar de verwachtingen zijn enorm. Kunnen ze het waarmaken of wordt het nét niet…

1* Trommelgroep West Nederland – Ze hebben de gunfactor en een enorme beheersing van de Basler techniek.

First Division – Zou wel leuk zijn als ook hier, net als in de marsparade, een jeugdkorps wint. Wat mij betreft kunnen we dan een volgend WMC alle senioren op een hoop gooien en de First Division omdopen tot een WMC klasse jeugd.  Toch denk ik dat de Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam als enige op- of over de 90 pnt gaat.

Grietina Bouma
3*** – K&G Leiden – Ga er vanuit dat ze wederom als een geoliede machine de mars afleggen.

2** DVS Katwijk – Zij gaan de jury imponeren met die geweldige sound.

1* Amigo Leiden – Dit korps komt met een prachtige mars die speciaal voor het WMC is gecomponeerd door de zeer talentvolle Dennis Hazenoot.  Dit gaat scoren!

First Division – De First Division mars gaat naar de junioren van DVS.

UITSLAG
K&G is de absolute topfavoriet bij de KM-watchers, hoewel ook DVS twee keer bovenaan wordt gezet. Opvallend is ook dat de namen van Amigo (Leiden) en TWN (Leiden) vaak worden genoemd. Een volledig Leids 1-2-3-tje?

K&G Leiden – 19*
DVS Katwijk – 10*
Trommelgroep West-Nederland – 6*
Floraband Rijnsburg – 4*
Amigo Leiden – 2*
Adest Musica Sassenheim – 1*

Ook in de First Division is er een uitgesproken favoriet: DVS Katwijk Junioren! Dat zou bijzonder zijn!

Poll

[poll id=”5″]

4 reacties