Wie zijn de grote favorieten voor de WMC-titels? Welke korpsen en bands maken kans op een van de vaandels? De KM-watchers verdelen hun sterren over de korpsen waarvan zij denken dat die kans maken op het vaandel. Maar we willen ook graag van onze bezoekers weten van wie zij het meest verwachten. Lees snel verder voor de mening van de KM-watchers over de Marsparade in de World Division. En de uitslag? Die is spannend!!! Scroll snel naar beneden!

Cor Vosseberg
3***Takostu Stiens – Ik kan mij heel goed neutraal opstellen maar het Marsparade Vaandel van dit WMC mag in Stiens komen te hangen. ‘Koekrauwww’

2** Advendo Sneek – Er kan maar één de winnaar zijn, en er hangen al zoveel van die vlaggen in Sneek.

1* Crescendo Opende – Omdat ze helaas niet toegelaten waren op het slotweekend en toch een bak punten hebben gehaald. En ook een beetje omdat ze de hoogste gemiddelde leeftijd hebben in deze competitie.

Edwin Gravekamp
3*** Showband Takostu – Na een aantal keer in de top drie, en op het vorige WMC de meest creatieve MP (mijn bescheiden mening) verwacht ik dat ze nu alles uit de kast halen om deze keer het MP-vaandel naar Stiens te brengen. Het is ze iig gegund…

2** Cresendo Opende – Passie en Drive! Dat is wat we hebben gezien op de MP van de fietsende muzikanten. Ik denk dat ze boven zichzelf zijn uitgestegen en met een feestje op het veld iedereen zullen blijven verbazen…ook het aankomende weekend! De lat ligt hoog dames en heren!

1* Pasveerkorps – Het is muisstil in Leeuwarden de afgelopen laatste tijd, ik hoop dat ze met iets moois komen. Ik hoor dat ze een oud instructeur van stal hebben gehaald, maar of hij die magie ook weer over het Pasveerkorps kan uitstrooien…?

Matthijs van Houten
3*** Pasveerkorps Leeuwarden – In de Friese hoofdstad zijn ze gebrand om het vaandel weer eens binnen te halen. Er is hard gewerkt aan de Marsparade en zelfs ‘good-old Kees Vossenberg’ is van stal gehaald. Dat belooft wel wat.

2** Advendo Sneek – Staat tijdens de Marsparade garant voor spektakel. En ze willen natuurlijk het goede voorbeeld van Jong Advendo volgen. Scoren dus goed! Ook omdat ze totaal geen last hebben van podiumvrees, want wat kan er nou op tegen optreden in een volle Arena. Wat ook meehelpt: ze schijnen woensdag een stadion te hebben afgehuurd……

1* Bicycleband Crescendo Opende – Betoverde het publiek afgelopen weekend met hun mooie Marsparade. Ze staan nu bovenaan en zijn dus nog kanshebber. En tegen hun rondje 31,6 kan niemand op.

Eervolle vermeldingen:
Takostu Stiens mag ook zeker niet uitgevlakt worden. Zijn en blijven altijd een Dark Horse en hun focus ligt behoorlijk op de Marsparade. Verder natuurlijk ook alle eer naar Jong Advendo in de First Division. Hier hoeven we weinig woorden aan vuil te maken. Met alleen de meisjesband uit Colombia nog te gaan, lijkt het vaandel vrijwel zeker binnen voor de jonge Snekers.

Marvin Schaap
3*** Advendo Sneek – Advendo Sneek moét geprofiteerd hebben van het project met Armin van Buren, ook al denken mensen dat dit hun de das gaat omdoen.. Die hebben het mis! De individuele performance heeft een boost gekregen in de ArenA en op het VIP dek achteraf, dat gaat 100% in hun voordeel werken. Ook het sociale media kanon is op volle toeren, Advendo pakt de Marsparade titel nipt van Pasveer.

2** Pasveerkorps Leeuwarden – Dat blijf ik een mooie stijl vinden (wat een prachtig uniform ook!), heel stijlvol en wendbaar. Het korps gooit ook altijd hoge ogen op show, de algemene basis zit hier goed. ‘Het zijn die kleine dingetjes..’ De mace van Raymon (Maitre) vind ik subliem!

1* Bicycleband Crescendo Opende – Dit was ontzettend gaaf! Ik ben bang dat de blauwe vrienden uit Stiens (Takostu) hier niet overheen gaan. Het blijft elke keer weer bijzonder om die fietsen te zien, muzikaal zullen de nummers 1 en 2 nog wel verder uitlopen in score!

Extra eervolle vermelding
Jong Advendo wint de First Division Deze score wordt niet verbeterd! In de nababbel-live video van Matthijs en Edwin die verscheen na het eerste blok op zondag 23 juli, werden de drie verslagmodussen van de KM redactie nog eens uitgelicht. ‘Als iets heel erg goed is, dan zijn het juist de details die enorm opvallen.’ Zoals ik in de livestream al zei: als er iets meer naar het richtpunt wordt gekeken ben ik ervan overtuigd dat jong Black&White nóg hoger had kunnen scoren. Wat ik ben vergeten was dat het ook nu al een top-optreden was. Dus bij deze: Jong Advendo, jullie waren top!’

Piet van Houten
3*** Pasveerkorps Leeuwarden – Ik heb het idee dat het Pasveerkorps iets bijzonders gaat doen. We horen en zien niets en dat zijn we niet gewend. En natuurlijk ook omdat oud instructeur Kees Vossenberg van stal is gehaald. Zijn wiskundige brein heeft alle tijd gehad om iets bijzonders te maken.

2** Advendo Sneek – Er is ongetwijfeld goed nagedacht door hun instructieteam om hun X factor te vergroten. Ze hadden als succes met hun jeugd en hadden slim bedacht hoe het publiek betrokken moest worden. Ze hebben hun ideeën ook nu vast weer gedeeld met hun trouwe supporters. Die zullen ongetwijfeld de tribunes in vuur en vlam willen zetten.

1* Bicycleband Crescendo Opende – Ik gun hun eigenlijk 3 sterren, ook omdat ze ooit in een WMC MP (waar ik toen nog verantwoordelijk was voor het visuele boek) op 0,09 punt genoegen moesten nemen de 3e plaats achter Advendo en het PVK. Terwijl ze toen 0,1 punt straf hadden gekregen. Hun score laat nu te veel ruimte voor hun concurrenten denk ik. Maar hun MP had afgelopen week een grote X factor, de eerste massale staande ovatie tijdens het WMC en zeker een ster waard.

Grietina Bouma
3*** Advendo Sneek – Advendo in de mooie nieuwe uniformen gaan met de zo bekende Advendo stijl zeker een verrassende marsparade neerzetten. Met de laatste dagen vele uren repetitietijd zal dat het verschil maken. Bovendien zitten ze in een winnende flow!

2** Pasveerkorps Leeuwarden – Als publiekslieveling in Kerkrade zullen zij zeker een gooi naar de titel doen. Het is wel heel erg stil rond Pasveer……ze gaan vast iets bijzonders doen.

1* Bicycleband Crescendo Opende – Met een geweldige marsparade in het derde weekend hebben ze de lat voor de rest zeer hoog gelegd. Er is echter nog ruimte voor de concurrentie. Maar Crescendo kreeg het publiek wel op de banken: het was top!

John van Alebeek
3*** Advendo Sneek – Advendo wil het vast nog beter doen dan de jeugd. En ze streven elke vier jaar naar het binnenhalen van het vaandel. Ze zullen dus goed voor de dag komen.

2** Pasveerkorps Leeuwarden – Helaas. Zijn een kanshebber, maar ze redden het net weer niet tegen Advendo. Ondanks dat ze in Leeuwarden het vaandel graag willen binnenhalen.

1* Takostu Stiens – Fanatiek clubje jongelui, dat ontzettend graag wil scoren. Behoort dus zeker tot de kanshebbers.

We hebben natuurlijk ook even alle sterren bij elkaar opgeteld om te kijken wie de KM-watchers favoriet is. Als je daar op af moet gaan, dan kon het nog wel eens ontzettend spannend worden. Onze favoriet op de redactie is in ieder geval Advendo Sneek!

Advendo Sneek: 15 sterren
Pasveerkorps Leeuwarden: 13 sterren
Takostu Stiens: 7 sterren
Crescendo Opende: 7 sterren

En wat is jouw mening?
[poll id=”4″]

1 reactie