Burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen heeft op zaterdagavond 3 maart 2018 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Hans Verhoeks uit Herveld. De heer Verhoeks is tijdens het concert, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Mallet-Percussionband ‘Drumband Rhenen’, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Verhoeks is sinds 1977 lid van de vereniging en bekleedt binnen de vereniging de vrijwillige, maar belangrijke functie van instructeur. Via de vereniging heeft de heer Verhoeks diverse diploma’s behaald om zijn muzikale ontwikkeling te ontplooien en deze investering heeft zich terugbetaald in de diverse gewonnen prijzen bij concoursen door heel Nederland.

Eind jaren ’90 was het zijn idee om de Drumband Rhenen om te vormen tot een Malletband (Zuid-Amerikaanse invloeden met een hoog tempo en ritme).

De inbreng van Verhoeks heeft niet alleen veel invloed op de Mallet- Percussionband ‘Drumband Rhenen’ maar de positieve invloed van zijn werk strekt zich ook uit naar andere verenigingen.

Red. Hans heeft enkele jaren bij Korpsmuziek.nl meegewerkt in het verleden. De redactie van Korpsmuziek.nl feliciteert deze ‘muzikale duizendpoot’ met zijn onderscheiding.

Meer info en foto’s van deze avond? facebook.com/drumbandrhenen