Korpsmuziek.nl lanceert vandaag een nieuwe podcast! Beluister hier de allereerste aflevering van Korpsmuziek Radio! Vaste hosts Matthijs van Houten en Cor Vosseberg gaan samen met vaste gast Piet van Houten in deze eerste aflevering in gesprek met WMC-juryvoorzitter Paul Doop, choreograaf Mart Bolle (Showband Urk) en choreograaf Jan Hoomans (Pasveerkorps en Crescendo Opende). Ook bespreken we de laatste actualiteiten in de aanloop naar de Mars-, Marsparade en Showwedstrijden tijdens het WMC 2022!


Ophef
Zo bespreken we het artikel dat nogal zorgde voor wat ophef. We gaan in op geruchten rond het afhaken van enkele deelnemers. We bespreken de livestream en we gaan in op onze eigen favorieten.

‘Ik vind het best wel spannend!’
Paul Doop vertelt ons meer over de samenstelling van het juryteam, hun voorbereidingen en de wijze waarop bejureerd gaat worden. Ook vertelt Paul wat de voordelen zijn van de clustering van de verschillende divisies en het format met een prelim en grote finale in de Championship Division. En wat vindt hij van z’n nieuwe rol? ‘Het is best spannend!’

‘Ik loop even naar een rustig plekje’
Mart Bolle onderbreekt zijn repetitie met Showband Urk. Zijn ze een beetje klaar voor het WMC? En horen we dit nou goed: zijn de lange rokken verleden tijd?

‘We gaan voor de titel’
Jan Hoomans laat er geen gras over groeien. Met Crescendo Opende gaan ze voor de titel bij de Marsparade-wedstrijden. En met Pasveer brengen ze een gewaagd en vernieuwend programma.

Luisterplezier
Het is even een lange zit, want we waren zomaar anderhalf uur aan de klets. Pak er dus een lekker hapje en drankje bij of stap in de auto en maak een ritje. Luister de podcast desnoods in meerdere etappes. Maar we hopen dat je er luisterplezier aan beleeft.

Tips? Mail ons!
We komen snel met een nieuwe aflevering en het is de bedoeling dat we in Kerkrade dagelijks een podcast gaan maken waarin we de wedstrijden bespreken. Heb je tips? Wil je een keer aanhaken? Neem dan contact op door te mailen naar redactie@korpsmuziek.nl!

De podcast verschijnt op verschillende platforms. Je kunt ‘m in ieder geval beluisteren via Spotify en Apple Podcast! Zoek op Korpsmuziek Radio!

1 reactie