Afgelopen zondag 19 mei is Drumfanfare Laurentius tijdens de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen in Hamont kampioen show in de middelbare afdeling geworden. Een fantastisch resultaat van een jonge groep enthousiaste muzikanten, en een beloning voor het harde werken van de afgelopen maanden.

Op Eerste Pinksterdag reisden de muzikanten van Laurentius af naar het Belgische Hamont voor de eerste deelname aan deze internationale wedstrijd. Met de show ‘What a Feeling’ speelde de Drumfanfare in de middelbare afdeling. De show geeft een inkijkje in het leven van een muzikant, met mooie en liefdevolle momenten, maar ook de donkere kant met o.a. ruzies wordt uitgebeeld. Het verhaal wordt ondersteund door een aantrekkelijk arrangement van veel herkenbare (pop)muziek, geschreven door een van de muzikanten van de Drumfanfare zelf. Er werd een overtuigende en energieke uitvoering neergezet, dat zeer werd gewaardeerd door het aanwezige publiek.

Na een lange dag wachten, was het tijd voor de uitslag. Het showoptreden van de Drumfanfare werd beloond met een score van maar liefst 88,63 punten (gouden medaille)! De hoogste score voor de Drumfanfare in jaren. Aangezien de showwedstrijden ook nog op maandag zouden plaatsvinden, werd pas maandagavond de einduitslag bekend gemaakt. Toen werd duidelijk dat Laurentius de komende twee jaar de titel ‘Kampioen der Lage Landen Show middelbare afdeling’ mag dragen. De muzikanten kijken terug op een fantastische dag, en kunnen met de feedback van de professionele jury verder werken aan het showproduct.

Wil je een keer meespelen met de kampioenen? Dat kan! Je bent a.s. maandag 27 mei van harte welkom op het clubhuis van Laurentius voor een open repetitie van 20:00 tot 22:00 uur. Iedereen is welkom, muzikaal of (nog niet) muzikaal! Meer weten? Mail dan dfc@laurentiusvoorschoten.nl.