In 1958 begonnen als een traditionele drumband en via lyrakorps en mallet-percussionband uitgegroeid tot een volwaardige showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Op zaterdag 3 maart opent Drumband Rhenen het jubileumjaar met een malletconcert. Samen met zangeres Esther Gijsbertsen, het Melody Percussion Corps van Eendracht Maakt Macht uit Leersum en de Malletband van Kunst en Vriendschap uit Opheusden brengt de band een afwisselend concertprogramma. Tijdens het concert krijgen ook de jongeren van Drumband Rhenen de gelegenheid om zich aan het publiek te presenteren. Zij hebben allemaal de opleiding doorlopen die de band een aantal jaren terug is gestart en inmiddels vormen zij een vast onderdeel van de band. Samen willen ze laten horen waartoe zij muzikaal in staat zijn!

Na de malletdag van maart organiseert Drumband Rhenen op zaterdag 10 november een indoor jubileumtaptoe. Met de deelname van ESKA Bemmel, Chr. Showkorpsen IRENE uit Ede, Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen en Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht zal deze jubileumeditie van Taptoe Rhenen zeker het bekijken en beluisteren waard zijn.

Tijdens de taptoe toont Drumband Rhenen voor het eerst haar nieuwe show Simply the best aan het Rhenense publiek. Met deze show slaat de band een nieuwe weg in. De toevoeging van een front ensemble, ook wel pit genoemd, geeft extra expressie aan de muziek en door middel van een dansact van de jeugd en het optreden met een zangeres wordt het publiek van begin tot einde vermaakt. De effecten en de dynamiek van de nieuwe show worden door het showuniform, uitgevoerd met lichte lijnen op een donkere achtergrond, nog eens extra geaccentueerd. Hiermee bevestigt Drumband Rhenen definitief haar status als showband!

Na het overweldigende succes van de kerstspecial in 2016 sluit Drumband Rhenen het jubileumjaar 2018 op zaterdag 22 december af met een tweede kerstspecial. Met glühwein, veel lichtjes, kerstkransen, slingers en kerstbomen toveren de muzikanten ‘t Gastland om tot een warme huiskamer. In deze huiskamer kunt u samen met de band, zangeres Esther Gijsbertsen en enkele verrassende gastoptredens genieten van een gezellige kerstavond met traditionele en moderne kerstmuziek en zang.

Mallet-Percussionband “Drumband Rhenen” nodigt u van harte uit om deze evenementen bij te wonen.

drumbandrhenen.nl facebook.com/drumbandrhenen