Van een gewone Amsterdamse drumband heeft Marchingband ATM zich opgewerkt tot een actieve vereniging, die meewerkte aan diverse evenementen en activiteiten in binnen-en buitenland, van Sinterklaas- en carnavalsoptochten, bloemencorso’s, deelnames aan het WMC, taptoes, opening van een landingsbaan en een brug, het Johan Cruyffstadion, TV-reclamespotjes en films, tot aan feesten toe. Enz. enz. teveel om op te noemen.

Na 35 jaar met veel plezier, enthousiasme en inzet, hebben het bestuur en de leden van Marchingband ATM een moeilijke keuze moeten maken. Marchingband ATM zal na het jubileumconcert van 8 februari 2020 opgeheven worden.

Er zijn meerdere redenen waarvoor tot dit drastische besluit gekomen is. Onder andere het teruglopend aantal leden. Dat is iets wat al een aantal jaren gaande was. Nu is het punt gekomen dat er geen optredens meer aangenomen kunnen worden. De laatste jaren werd met hard werken ingezet op het aantrekken en opleiden van jeugd, maar ook dit bleek geen garantie voor de toekomst te zijn. De huidige en voormalige besturen hebben hun uiterste best gedaan om het tij te keren, maar er is Marchingband ATM geen tijd meer gegund.

En mede doordat het door de gemeente Amsterdam zeer moeilijk dan wel onmogelijk gemaakt wordt om een geschikte repetitielocatie te vinden en te houden voor langere tijd. Het huidige clubgebouw aan de Botterstraat in Amsterdam Noord moet per 1 oktober 2019 ontruimd zijn. Tot aan het 35-jarig jubileumconcert op 8 februari 2020 zullen tweewekelijkse repetities gehouden worden op andere locaties.

Graag nodigen wij iedereen uit ons concert op 8 februari 2020 in het Zonnehuis in Amsterdam Noord te bezoeken. De kaarten hiervoor kunnen binnenkort besteld worden, meer informatie hierover volgt nog. Er zullen diverse muziekstukken gespeeld worden die tijdens ons 35-jarig bestaan in het marsboekje zaten.