Home Evenementen Clinic Masterclasses en Play-in bij DVS

Masterclasses en Play-in bij DVS

273
0

De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) organiseert op zaterdag 13 januari 2018 twee inspirerende masterclasses en een Play-in. Een uitgelezen kans voor iedereen om de muzikale kennis te verbreden en om mee te spelen met de Marchingband. Locatie is het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk.

“De dag is opgesplitst in een ochtend- en middagprogramma”, vertelt Johan van Iterson van de werkgroep Marchingband. “In de morgen worden parallel aan elkaar een masterclass koperinstrumenten en een masterclass snare drum gegeven onder leiding van Frank van der Poel en Robert van den Bosch. In de masterclasses worden de deelnemers op een interactieve manier meegenomen langs verschillende thema’s.”

In de middag vindt de Play-in plaats. Daar zijn alle instrumenten welkom die deel uitmaken van de bezetting van de Marchingband: trompet, alt-, tenor- en baritonsaxofoon, bariton, trombone, bas en slagwerk. Onder leiding van Rob Balfoort, dirigent van de Marchingband en Robert van den Bosch wordt eerst apart gerepeteerd met de blazers en het slagwerk. “Er worden zes stukken van een verschillend karakter op een ‘DVS-manier’ ingestudeerd. Het laatste uur is een gezamenlijke repetitie van blazers en slagwerk. Om 17.00 uur is het publiek welkom bij de uitvoering van de ingestudeerde stukken. Natuurlijk is er tijdens de lunch, in de pauzes en na afloop ruimschoots de gelegenheid voor ontspanning en een goed gesprek.”

Informatie en inschrijven
Afhankelijk van het instrument wat je bespeelt is iedereen met een solide muzikale basis welkom bij het ochtend- en/of middagprogramma. Naar keuze kan men deelnemen aan de lunch. De kosten van deelname bedragen 10 euro per persoon. Voor meer informatie en inschrijven, zie www.DVSKatwijk.nl