Wijchen – Op zaterdag 10 februari is WooDi Percussion Ensemble afgereisd naar Wijchen om daar hun debuut te maken in de Indoor Percussion competitie van Colorguard Nederland. Een spannend moment voor de nieuwe samenwerking tussen de jeugdmuzikanten van Showkorps “D.I.N.D.U.A.- Oldekerk” en Woudklank Grootegast. Gelukkig konden de leden eerst rustig rondkijken in de wereld van CGN. In Wijchen kwamen namelijk eerst de jeudguardgroepen in actie.

Rond drie uur was het tijd voor de warming-up onder leiding van stafflid Marco Posthumus. Tijdens de warming-up waren de eerste zenuwen zichtbaar, zowel bij de leden als bij de staff.

Om 15:45 uur was het showtime! In de Marching Cadet Class hebben de heren en dame met hun show ‘Pleasure’ laten zien dat samen plezier hebben in het maken van muziek het allerbelangrijkste is. In de show spelen ze hedendaagse muziek zoals: ‘Shape of You’, ‘Thunder’ & ‘Despacito’. Het publiek reageerde enthousiast, al tijdens de show werd er meegeklapt met de muziek. Ook na afloop kregen ze een groot applaus. Met een grote glimlach en een trots gevoel liepen de leden van de vloer. De eerste show in competitieverband is een feit.

Het debuut van WooDi, in de Marching Cadet Class, werd door de jury beloond met 66,55 punten. WooDi is helaas de enige deelnemer in deze klasse. Dit seizoen gaat WooDi dus de strijd met zichzelf aan. De komende tijd gaan zij er alles aan doen om deze score tijdens contest Leeuwarden te verbeteren.

WooDi Percussion Ensemble
WooDi Percussion Ensemble is een samenwerking tussen de jeugdmuzikanten van Woudklank Grootegast en Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Samen bundelen zij de krachten om voor de eerste keer een show te kunnen laten zien en deel te nemen aan de indoor percussion wedstrijden. WooDi wil u in haar eerste show laten zien waarom zij muziek maken. Zij doen dit namelijk om plezier te maken, maar ook om het publiek te vermaken. De productie van dit jaar heet daarom ook: Pleasure! In deze show wordt er gewerkt met diverse instrumenten en zullen er bekende nummers worden gespeeld.  De muzikanten doen dit jaar voor het eerst mee aan de indoor percussion wedstrijden van Colorguard Nederland. WooDi zal op 10 februari te zien in Wijchen, 10 maart in Leeuwarden en op 24 maart, tijdens de finale, in Eindhoven. De instructie is in handen van Jacco Cruiming en Marco Posthumus. Meer informatie: www.showkorpsdindua.nl www.woudklankgrootegast.nl jc@showkorpsdindua.nl info@woudklankgrootegegast.nl