Jong Oranje zal dit voorjaar voor het eerst deelnemen aan het door CGN georganiseerde ‘Indoor Winds’. Daarmee is Jong Oranje gestart om de leden haar eigen talenten te laten ontwikkelen en elk individu te laten groeien in muzikaliteit en als groep nog meer het plezier in muziek te laten beleven.

Nieuwe uitdaging
JOY presenteert zich al jaren goed onder de jeugdkorpsen in Nederland. Verder ontwikkelen en groeien in kwaliteit waren de pijlers waar instructie graag in wilde investeren. Een nieuwe fase voor deze groep jeugdleden die enthousiast bezig zijn met muziek, marching, show en creativiteit. Het instructieteam van JOY zegt: “Indoor Winds is een uniek platform om je op een laagdrempelige manier te presenteren. Opleiding, ontwikkeling en het leren van elkaar staan namelijk centraal bij Indoor Winds.”

Showthema
De jeugdleden van Oranje hebben het afgelopen jaar samen veel meegemaakt, ze hebben hard moeten werken en dat ging niet altijd vanzelf. Maar daardoor zijn ze wel vrienden van elkaar geworden en schept Oranje een band. Hun show staat dan ook in het teken van ‘vriendschap’. Met deze show worden de toeschouwers mee genomen van gebeurtenissen in de wereld maar ook heel dichtbij. Het maken van vriendschappen is niet altijd makkelijk, als je niet stoer genoeg bent hoor je er al snel niet meer bij, ben je wel cool? Maar wat als je dat niet bent? Tijdens Indoor Winds presenteren ze ‘A Path of Friendship’.

Indoor Winds
Indoor Winds wordt georganiseerd door CGN, een doelgroep van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Het is één van de activiteiten waar CGN zich op richt. CGN heeft als doel om deelnemers te inspireren naar een hoger technisch, creatief en ethisch niveau te groeien. Hiervoor heeft zij het wedstrijdelement als middel genomen en is winnen niet een op zichzelf staand doel.

De wedstrijden vinden plaats van januari t/m maart van 2018 en worden afgesloten met een grootse finale op 24 maart in Eindhoven. Deelnemers kunnen zich inschrijven in diverse klassen. JOY zal voor het eerst deelnemen op zaterdag 10 februari in Wijchen en komt uit in de Indoor Winds A Class.

Het instructieteam van JOY bestaat uit:
Dirigent: Richard van Eden
Slagwerkinstructeur: Bouke Schaap
Mars- en Showinstructeur: Eduard Veldkamp