Mijn naam is Pim ten Have en mag vanaf dit seizoen met trots het korps leiden. Ik zal het stokje overnemen van de vorige maîre, Gerdo Schaap. Voordat ik deze stap maakte, heb ik een muzikale weg bewandeld.

Na het behalen van mijn zwemdiploma (ja, al zo ver terug…) ben ik gelijk muziek gaan maken. Bij de Renkumse Muziekvereniging ‘’Eendracht’’ ben ik opgeleid door Annejaap van Eersel tot slagwerker. In die tijd ben ik doorgegroeid tot vaste drummer van het A-orkest en heb ik mijn HaFaBra A- en B-diploma behaald voor slagwerkinstrumenten.

Aangezien ik meer wilde optreden, heb ik mijn muziekcarrière voortgezet bij Excelsior Renkum. Na 2 seizoenen in de snareline te hebben gespeeld, heb ik de trombone erbij gepakt. Vorige 4 seizoenen heb ik als 1e trombonist op de eerste rij van het korps mogen lopen.

Naast het uitoefenen van mijn muzikale hobby, studeer ik Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tevens ben ik algemeen bestuurslid van de club en ben ik actief bij diverse verenigingen als de Renkumse carnavalsvereniging en studievereniging RUIS.

Dit seizoen verruil ik de trombone dus voor de mace om plaats te nemen voor het korps. Samen met de muzikanten hoop ik jou te zien tijdens één van onze optredens!

Excelsior Renkum
De vereniging is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. Excelsior heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses ondergaan. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in Excelsior Renkum en is de stijl van het korps vergelijkbaar met marching/showbands. Excelsior is sinds 2014 ook te bewonderen op de taptoe velden en timmert hard aan de weg. Zo werd in 2015 op het Concours Schiedam een promotie behaald naar de middenklasse show en de dagprijs werd mee naar huis genomen. In 2017 heeft Excelsior Renkum deelgenomen aan het WMC in Kerkrade op het onderdeel "Show" in de First Division, hier werd de show "Airborne" beloond met een gouden medaille. In 2018 is er deelgenomen aan het ODSC in Assen, hier werd Excelsior Nederlands Kampioen Show Middenklasse met een puntenaantal van 85,38, dit is een promotie naar de topklasse. 's Avonds werd Excelsior ook bekroond tot ODSC Kampioen en de publieksprijs en voucher voor Taptoe Groningen gingen ook mee naar Renkum! Het motto bij Excelsior is en zal altijd blijven dat we met elkaar muziek maken in een goede harmonie en sfeer.