Hoewel Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden momenteel door de coronacrisis geen muziek maakt, zit de IJsselmuidense vereniging alles behalve stil. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door het Design Team van Oranje om een compleet nieuwe show te ontwerpen.
Met trots presenteert Oranje haar show voor 2021 en 2022, getiteld ‘FOUR’. In deze show wordt het publiek meegenomen door de vier jaargetijden: Lente, zomer, herfst en winter. Ieder jaargetijde in haar eigen jasje en stijl.
“Inspiratie voor het de nieuwe show was Four Seasons van Vivaldi.”, vertelt Jordi Fuite, onderdeel van het Design Team van Oranje IJsselmuiden. “We hebben goed geluisterd naar hoe Vivaldi zijn muziekstukken heeft vormgegeven en hebben op dezelfde wijze muziek gezocht voor ons nieuwe programma. Als je goed luistert ontdek je in elk deel een stukje Vivaldi.”
Ook op het ontwerpvlak heeft het coronavirus haar consequenties geleverd. “We begonnen met een aantal vergaderingen met het Design Team op locatie. Hier hebben we uren aaneengesloten zitten brainstormen en verschillende concepten uitgewerkt. Toen de eerste maatregelen omtrent het coronavirus werden aangekondigd waren we genoodzaakt de vergaderingen anders vorm te gaan geven. We hebben gelukkig via Skype en Zoom elkaar makkelijk kunnen bereiken en op deze manier de complete show ontworpen.”
Met de geboorte van de nieuwe show richt Oranje zich op de toekomst. Hoewel het WMC een jaar is opgeschoven en de coronacrisis duidelijk haar sporen nalaat binnen de mars- en showsector, pakt Oranje deze kans aan om zich te vernieuwen en verder te ontwikkelen.

“We hebben de lat hoog liggen.”, vervolgt Jordi. “Het eerste deel van de show is inmiddels geschreven en het tweede deel is in aantocht. Als alle maatregelen het toelaten, starten we binnenkort met het instuderen van het muzikale gedeelte en aan het einde van dit jaar starten we met het instuderen van de choreografie. Ook de leden zijn op de hoogte gebracht en kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan voor de nieuwe show. Al met al zijn we ervan overtuigd dat we een artistiek meesterwerk op de plank hebben liggen en we kunnen niet wachten om dit aan Nederland te laten zien!”